Breaking news

Maria Andrei, manechinul preferat al Zinei Dumitrescu, vacanță de vis în Italia!

Maria Andrei, unul dintre manechinele favorite ale regretatei Zina Dumitrescu, a petrecut câteva zile de vis în Italia, la Acqui Terme. 

Împreună cu câțiva prieteni, celebrul model Maria Andrei, a petrecut, la finalul lunii iunie, câteva zile de vis în Italia, la Acqui Terme. Blondina a degustat produse tradiționale – filetto baciato, farinata, branzurile maturate de Robiola, desertul Amaretti – dar și renumite vinuri de la cei mai importanți producători de vin din zonă – cum ar fi Marenco, sau Villa Banfi, care produce și celebrul spumant Asti în Trevi – dar a și bifat cele mai interesante obiective turistice.

La Castelul Morsasco, Maria Andrei a petrecut mai bine de două ore, ea vizitând toate încăperile și admirând grădina superbă unde și-a făcut și multe fotografii. Pe lângă acesta, manechinul a vizitat și Castelul Paleologilor din oraș, catedrala Santa Maria Assunta, dar și Muzeul Arheologic din Acqui Terme sau celebrele terme romane a căror săpături au fost efectuate doar parțial. Desigur, fotomodelul n-a ratat nici festivitatea romană Ludi Acquenses, ediția 2019, care s-a desfășurat la coloanele romane. La noaptea romană au participat peste 10.000 de persoane. Maria nu s-a prezentat oricum la celebra festivitate, ci îmbrăcată într-o rochie din acea epocă.

Un alt obiectiv turistic pe care manechinul l-a admirat a fost Piazza della Bollente cu fântâna de ape termale, ape la 75 de grade Celsius, cu efecte terapeutice, din care o celebra cofetărie prepară cele mai bune dulciuri din zonă.

Totodată, Maria s-a numărat printre oaspeții unui restaurant cu stea Michelin, situat într-o clădire istorică, unde a fost odinioară sediul primei primării din Acqui Terme.

În vizita ei la Acqui Terme, manechinul a ajuns și în zona Unesco la un alt producător de vinuri, Cantine Ivaldi și la prezidiul Slow Food Bagnara, dar și la Cantinele Ca du Ruja, unde a avut două degustări de vinuri asociate cu produse tradiționale, locale, dar a degustat și celebrele dulciuri Chiodo care sunt produse făcute exclusiv din alune piedmonteze. Enoteca Regională de Vinuri s-a numărat și ea printre locurile pe care manechinul le-a vizitat.

Un loc care a surprins-o plăcut pe blondină a fost Spigno Ferrato, aflat la circa 25 de kilometri de Acqui Terme, la podgoriile Traversa. Acolo, ea a descoperit o podgorie superbă, în formă de amfiteatru unde culesul strugurilor se face la începutul iernii, dar și o frumoasă locație care poate fi închiriată, construcție datată din 1800.

De-a lungul timpului, în Acqui Terme, au fost și celebrități precum Silvio Berlusconi care a dorit să achiziționeze Grand Hotel Terme. Tot aici celebrul realizator de emisiuni, Davide Mengacci a filmat de curând un episod al emisiunii “Ricette all’Italiana”. Tot în Acqui Terme a fost filmat și “Il gioiellino”.

Foto: Olga Stancu/Călin Rădulescu

>