Breaking news

Marele premiu poate fi al tău! Ce înseamnă Jackpot și cum se câștigă

Termenul de Jackpot este, cu siguranță, unul dintre cele mai cunoscute din domeniul jocurilor de noroc. El a devenit chiar o sintagmă folosită în viața de zi cu zi, la fel ca “bingo“ sau “Evrika!“, chiar și de către cei care nu sunt interesați de pariuri sau alte jocuri de noroc. Puțină lume cunoaște, însă, originile acestui termen și cum a ajuns el să devină atât de vânat de către gamblerii din întreaga lume.

Jackpotul este un premiu pe care și-l dorește oricine se așază la un aparat dintr-o sală de jocuri sau își testează inspirația pe o platformă online de pariere. Valoarea sa poate să ajungă la sume absolut impresionante, însă este foarte interesant de analizat cum se ajunge la astfel de valori și câte tipuri de Jackpoturi pot exista. Află în continuare cele mai importante lucruri despre lovitura pe care visează să o dea toți jucătorii!

Jackpot – disponibil și la păcănele online

La finalul secolului al XIX-lea, în Anglia apărea un joc de noroc foarte interesant, care a devenit rapid deosebit de popular. Este vorba despre un joc de cărți, la care puteau lua parte mai multe persoane și care presupunea plasarea de mize în runde consecutive. Suma adunată pe parcursul rundelor era strânsă într-o oală, iar banii rămâneau acolo până când unul dintre jucători prindea o mână câștigătoare.

Aceasta era formată din trei valeți. Când jucătorul intra în posesia unei astfel de mâini, el arăta cărțile și își adjudeca, în mod automat, premiul strâns în oală. De ce are acest eveniment legătură cu Jackpotul? Pentru că el stă la baza apariției termenului. În limba engleză, valeții sunt denumiți Jacks, în vreme ce “pot“ este traducerea în aceeași limbă a cuvântului oală.

Așadar, principiul aflat la baza locului inventat la final de secol XIX se află la baza termenului care simbolizează acum cel mai important premiu pe care îl poate câștiga un jucător din cazinouri virtuale sau de teren. Popularitatea termenului de Jackpot a devenit și mai mare odată cu dezvoltarea industriei jocurilor la aparate, care s-a petrecut în anii 1940. În prezent, Jackpoturile sunt prezente în cazinourile din întreaga lume. Poți câștiga Jackpot la păcănele aici, dacă alegi să te înscrii pe o platformă care oferă această variantă de premiu. Există două tipuri de Jackpot, care diferă în funcție de natura jocului și de politica fiecărui cazino. Este vorba despre Jackpot fix, care are o valoare prestabilită, și Jackpot progresiv. Acesta din urmă reprezintă tipul de Jackpot care duce mai departe tradiția jocului care stă la baza termenului.

Practic, în cadrul unui anumit joc, un procent din mizele plasate de către practicanți se cumulează în mod separat, formând Jackpotul. Poți avea norocul ca, pe parcursul unei runde, să prinzi o combinație de simboluri care să deblocheze opțiunea de Jackpot și să te aducă în posesia marelui premiu. Nu există strategii sau mize obligatorii. Totul ține de noroc, astfel că poți fi oricând câștigătorul unor sume fantastice.

În concluzie, Jackpot este un premiu de care se poate bucura oricând, orice jucător dintr-un cazino de teren sau virtual. Mizează în mod responsabil și păstrează speranța că, într-o sesiune norocoasă, poți fi chiar tu cel ales să intre în posesia Jackpotului visat!

Sursa foto: Unsplash.com

>