Breaking news

Marea Britanie se laudă că Dracula este printre strămoșii odraslei regale

Știrea că Dracula este printre celebritățile aflate în genealogia odraslei regale a prințului Wiiliam și a ducesei Catherine din Marea Britanie a făcut înconjurul lumii.

dracula - marea britanieDacă Marea Britanie se laudă că Dracula este printre strămoșii unui membru al Casei Regale, România de ce s-ar feri de legenda din jurul lui Vlad Țepeș?

Orice menționare a denumirii Dracula ar trebui să facă trimitere direct spre România dacă ne-am asuma fără opreliști apartenența acestei legende la țara noastră. Celelalte celebrități pomenite de experții în genealogie ca fiind printre strămoșii familiei regale britanice nu sunt ascunse de țările lor de origine ca și cum ar fi o pată de rușine în istoria lor.

Tabloul lui Dracula apare în mod regulat și insistent în presa internațională din cele mai diferite motive: de la noi producții cinematografice, la legături cu familii regale. Totul trece pe lângă noi ca și cum am avea atâtea legende de notorietate mondială încât ne permitem să mai rătăcim câte una din lipsă de locuri. Este timpul să sesizăm această oportunitate și să o folosim în toate modurile posibile pentru atragerea de turiști străini, aceiași care citesc în fiecare zi în presa din țările unde trăiesc despre fantastica bogăție de legende din jurul lui Dracula”, spune Dan Matei Aghaton, Preşedinte la Federaţia Patronatelor din Turism şi Servicii.

 

Dimpotrivă, sunt prezentate ca personalități în jurul cărora se construiesc muzee, circuite și o adevărată industrie turistică.

Cu atât mai mult legenda din jurul personajului istoric al lui Vlad Țepeș este propice construirii unei adevărate industrii turistice de care România are atâta nevoie.