Breaking news

Marea Britanie ridică restricțiile de muncă pentru români abia în decembrie 2013

Românii mai au de așteptat încă un an de zile ca să poată munci fără restricții în Marea Britanie.

Martin Harris, Ambasador al Marii Britanii la Bucureşti, a declarat, joi, că restricţiile privind accesul cetăţenilor români în Regatul Unit se vor ridica abia în luna decembrie 2013.

Harris a spus că Guvernul Marii Britanii a luat decizia impunerii restricţiilor bazându-se pe părerea experţilor care au analizat situaţia pe piaţa muncii din Marea Britanie.

Piaţa de muncă e afectată acum de şomaj. Marea Britanie şi alte ţări membre au dreptul să menţină aceste restricţii. Situaţia depinde foarte mult de situaţia economică. Acum avem o problemă de şomaj, care afectează mai mult tinerii”, a spus Martin Harris.

El a precizat că în acest moment, potrivit statisticilor, în Marea Britanie lucrează în mod legal, cu acte, 80.000 de români, arătând că situaţia numerică a celor care lucrează “la negru” este dificil de stabilit.

Ambasadorul a spus că, potrivit statisticilor, în Marea Britanie există circa 2.000 de persoane, printre care se numără şi români, care sunt victime ale traficului de persoane.

>