Breaking news

Marcel Manea lansează ediția a doua a cărții “Bărbați pe tocuri” la GAUDEAMUS

loading...

Scriitorul Marcel Manea lansează ediția a doua a cărții “Bărbați pe tocuri” la Târgul Internațional GAUDEAMUS 2015 (Romexpo), carte apărută la editura Inspirescu din Satu Mare.

barbatii pe tocuriMarcel Manea s-a bucurat de un succes notabil în Germania unde a fost invitat de către ICR Berlin să lanseze cartea “Bărbați pe tocuri” la noul sediu al bibliotecii de limbă română.

Cartea ”Bărbați pe tocuri” este o colecție de scurte povestiri care explorează fanteziile romantice din marile orașe.

Evenimentul este găzduit de Ceainăria Bernschutz&Co. din cadrul Târgul Internațional GAUDEAMUS 2015 (aflată la parterul Romexpo), în data de 19 noiembrie, ora 15.30. Vor fi invitați de seamă, muzică bună și un ceai aromat, perfect pentru o după amiază de noiembrie.

Printr-o nebunie temporară cum e viaţa am fost invitată la această petrecere. Bărbații pe tocuri m-au primit precum orfanii pe mama-surogat. Toţi aceşti copii neruşinaţi erau o duzină de băieţei care se purtau precum divele anilor ‘40. La cât vin băusem noaptea aia nu te aştepta să-mi amintesc cronologia faptelor. M-am apropiat de blondinul misterios, târându-mi decolteul care în epoca hetero mi-ar fi garantat mai mult ca sigur victoria. Blondinul meu era primul escroc sentimental din peninsula gay pe care-l întâlnisem. Dacă erai gay, te îndrăgosteai numaidecât de el şi sufereai ca dracu. Dacă erai femeie şi te îndrăgosteai de el, sufereai ca dracu ăl bătrân dacă-i poţi spune aşa. Prin toată adunătura de bărbați pe tocuri, blondinul meu era asemenea unui borcan cu miere”, a declarat Marcel Manea.

Marcel Manea a trăit și respirat pentru o vreme în Suedia. Peripețiile sale se regăsesc într-un manuscris care mai târziu a devenit nuvela ”Sindromul Stockholm”. Are în palmares mai multe scenarii de film. Este coautor al antologiei ”Ficțiuni Reale”, Humanitas, 2013.

marcel-manea

loading...