Mărțișoare gastronomice și tradiționale

Muzeul Ţăranului Român își deschide porțile la final de februarie și vă invită la Târgul Mărţişorului în perioada 25- 28 feruarie, pentru a găsi cam tot ce-ţi pofteşte ochiul, inima sau portofelul.

martisor1 De la mărţişorul tradiţional al meşteritelor din Bucovina – firul alb – roşu din mătase, la revizitări contemporane ale mărţişorului autentic: ţărani şi ţărăncuţe, Pacală, Danilă Prepeleac, moşi şi babe cu cojoace; de la zodiacul întors pe faţă şi pe dos, la mărţişorul de oraş cu animăluţe fantastice şi vrăjitoare pe matură sau cu obiecte uzuale sau reciclate tip handmade: căsuţe, biciclete, fructe, pisici, ochelari, flori, chei, papuci.

Mărţişorul, fie el tradiţional, trendy, emo sau catchy e totodată text şi pre-text pentru o perpetuă reinventare a poveştii.

Oferta de mărţişoare la MŢR este însoţită de mărţişoarele gastronomice: turtă dulce, dulceţuri, zacuscă, gem de prune, kürtös kalács, turtă dulce, prăjiturele de Alexandria, suc de mere de Mălâncrav, miere şi alte bunătăţi.

Ce poveşti le-am mai putea spune sau reinventa pentru a nu ştiu câta oară pornind de la povestea Babei Dochia şi a firului alb – roşu agăţat odinioară în copacii proaspăt înmuguriţi, atârnat de gâtul vitelor sau purtat de copii şi fete ca bănuţ protector la mâini şi la gât pentru sănătate şi noroc?

Vizitatorii pot asista duminică 28 februarie și la o piesă de teatru de la 11:00, la Clubul Ţăranului – O poveste cu umbre – piesă de teatru pentru copii susţinută de trupa Tropăiele a Atelierului de creativitate a MŢR.

>