Breaking news

Revoluție cu escavatorul la Kiev. Polițiștii au fost răniți de protestatari

loading...

Stare de asediu în Capitala Ucrainei. Peste 100.000 de manifestanți au ocupat Primăria din Kiev, după ce au intrat cu escavatorul în cordonul de securitate format de polițiști și jandarmi.

escavator manifestanti kievRevoluție cu escavatorul la Kiev. Ucrainienii pro Europa au ieșit duminică în stradă ca să ceară demisia președintelui Viktor Ianukovici întrucât acesta  a refuzat să semneze pactul de cooperare cu Uniunea Europeană.

Manifestanţii au preluat controlul în primăria din Kiev, după ce au rănit peste 100 de polițiști.

Manifestanții au adus un buldozer cu care au spart zidul de protecție și au intrat în polițiști rănind foarte multi dintre aceștia.

Astfel, manifestanții au pus stăpânire pe primărie generând haos în Kiev. Șeful Poliției din Kiev, Valeri Koriak, depășit de situați, și-a dat demisia, însă autoritățile locale nu i-au acceptat-o.

Răniți au fost și de partea manifestanților. Forţele antirevoltă au folosit de mai multe ori grenade asurzitoare împotriva manifestanţilor.

Manifestațile au izbucnit la Kiev, după refuzul lui Ianukovici de a duce țara către Uniunea Europeană.

În faţa mulţimii reunite în Piaţa Independenţei, unul dintre liderii opoziţiei, Vitali Kliciko, le-a cerut manifestanţilor să “nu cedeze în faţa provocărilor”.

Opoziţia ucraineană a făcut apel la o grevă generală, duminică, în faţa a cel puţin 100.000 de manifestanţi reuniţi în centrul Kievului.

“Revoluţie!”, “Ruşine!”, “Kiev, trezeşte-te!”, “Ucraina este Europa”, strigau manifestanţii, arborând drapele ucrainene şi europene.

loading...