Breaking news

Mâncăm E-uri pe pâine, întrucât producătorii ne îndoapă cu aditivi alimentari

loading...

Oficialii de la Protecția Consumatorilor au contatat că pâinea conține 34 de aditivi alimentari.

Pâinea cea de toate zilele pe care o mâncăm la fiecare masă este îndopată cu E-uri care ne distrug organismul.

Reprezentanții Autorității Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) spun că producătorii de produse de panificaţie recurg la introducerea de E-uri în pâinie pentru a-i da un aspect și gust plăcut.

În urma controalelor efectuate, reprezentanţii ANPC au constatat că mai bine de jumătate din sortimentele de pâine existente pe piaţa din România conţin aditivi alimentari.

Pentru a preveni și diminua efectul nedorit al E-urilor, medicii nutriţionişti ne recomandă să mâncăm o canitiate mai mică de pâine sau să preparăm singuri pâinea în casă.

Din cauza aditivilor alimentari riscăm să avem probleme cu rinichii şi chiar să ne îmbolnăvim de cancer.

Mult lăudata pâine neagră, este defapt burdușită cu coloranți. Inspectorii ANPC au constatat că pâinea neagră conţine în realitate făină neagră în proporţie de doar 1%, restul de 99% din ingredientele sunt reprezentate de făină albă şi coloranţi.

Cisteina, glutationul şi sulfatul de sodiu sunt alte E-uri care se găsesc în alimentul de bază al românilor. Sulfatul de sodiu – E 514 – afectează vezica biliară, lactatul de calciu – E 327 – prezintă printre efecte adverse stări de hipercalcemie şi insuficienţă renală, acidul fumaric – E 297, acidul acetic – E 260 şi cancerigenul acid citric E 330. În total, într-o pâine regăsim până la 34 de E -uri.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>