Breaking news

Managerul CFR SA, în inspecție pe șantierul de reabilitare la coridorul IV paneuropean

loading...

Directorul General, Dan M Costescu a inspectat, în perioada 22 – 23 aprilie 2015, şantierele feroviare deschise între Simeria şi Sighişoara. Au participat toţi reprezentanţii firmelor de construcţii din România şi din străinătate, care au în derulare contracte pentru reabilitarea infrastructurii feroviare pe Coridorul IV paneuropean.

dan m costescu_vizita santierDan M Costescu, însoţit de directorii generali şi reprezentanţii desemnaţi pentru România ai firmelor SWIETELSKY Baugesellschaft m.b.H, AKTOR, FCC CONSTRUCCIÓN SA, IMPRESA PIZZAROTI&CS.p.a şi ALSTOM TRANSPORT S.A, au efectuat o vizită de lucru pe cele 5 şantiere feroviare cu scopul de a constata stadiul actual al proiectelor, aflate în derulare, şi cauzele care au generat întârzieri faţă de planificarea iniţială în execuţia lucrărilor de reabilitare.

“În actualul context socio-economic, fondurile europene reprezintă soluţia vitală pentru revigorarea infrastructurii feroviare, iar absorbţia sumelor alocate este una dintre cele mai importante surse de sprijin pentru calea ferată. Avem nevoie de un progres rapid, ceea ce înseamnă accelerarea ritmului în procedurile de execuţie a lucrărilor. După această vizită de lucru comună, vom avea întâlniri axate doar pe discuţii aplicate, pentru a stabili împreună coordonatele strategiei de mobilizare şi de execuţie a lucrărilor, care au un singur scop: recuperarea într-o măsura cât mai mare a întârzierilor acumulate în anii anteriori”, a declarat DAN M. COSTESCU, director general al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA.

La nivel naţional, CFR SA are în execuţie lucrări de reabilitare a infrastructurii şi suprastructurii feroviare pe 208 Km de cale ferată din tronsonul feroviar care traversează centrul ţării, pornind de la Frontiera de Vest şi până la Sighişoara. Valoarea totală a acestor investiţii se ridică la aproximativ de 7,9 miliarde de lei, şi vizează lucrări la linii de cale ferată, gări, poduri sau podeţe, pasaje pietonale, treceri la nivel sau instalaţii de siguranţă de pe secţiunile de cale ferată Frontieră – Arad – Km 614 şi Simeria – Sighişoara.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>