Breaking news

MĂIASTRU, vinuri autentic- Olteneşti ale Cramei Oprişor

Vinurile MĂIASTRU, produse din strugurii cultivati pe colinele Oltenesti ale Oprisorului, se remarca in primul rand prin prospetimea lor, prin fructozitate si vitalitate. Gustoase, suculente si dezinvolte precum starea de spirit exuberantă tipic Olteneasca, vinurile MĂIASTRU, sunt o evocare în simțuri a legendei păsării-regină, cu rădăcini în povestirile și tradițiile populare. Cunoscută în multe culturi ca reper, Pasărea Măiastră este ca o oglindă a soarelui, strălucind în mii de culori, de o frumusețe nepământeană.

Pasărea Măiastră, reprezentată grafic, in alb şi negru pe etichetă, este creaţia artistului Ciprian Paleologu, şi reprezintă mesajul de spirit al existenţei Oltenilor de-a lungul istoriei îndelungate, plină de evenimente, multe conflicte şi frământări. Oltenii s-au susţinut, s-au apărat şi s-au ridicat precum Pasărea Măiastră din propria cenuşă.

În ax de simetrie, pasărea legendară se înfățișează simultan în cele trei faze ale puterii sale: cu aripile împreunate, simbol al odihnei și pregătirii, cu aripile desfăcute în plin zbor, manifestarea forței depline, și cu aripile ascendente, într-o atitudine protectivă asupra lumii.

Treimea este de fapt un întreg incandescent ce iluminează universul. La fiecare soi de vin în parte, aureola din jurul pasării măiastre radiază o nouă culoare, vie și plină de mister.

Alegerea desenului alb-negru al păsării nu este deloc întâmplătoare. Este indiciul unei frumuseți ce nu se arată muritorului de prima dată, ochii oamenilor se lasă învăluiți de emanația sa cromatică, de cercul luminos, fermecător, ce o învăluie. În același fel și vinurile MAIASTRU trebuie descoperite meticulos, spre a ne putea bucura de fiecare detaliu pe care pământul oltenesc l-a picurat și destăinuit în rodul viei.

>