Breaking news

Mai mulți primari PDL din Vaslui, anchetați după ce au reținut mai multe buletine

PDL a declanșat o campanie națională de împiedicare a românilor să vină la vot, prin sechestrarea buletinelor alegătorilor.

PDL a început campania de boicotare a referendumului prin confiscarea buletinelor românilor cu drept de vot.

După cazul de la Gorj, unde președintele de Consiliu, Ion Călinoiu a spus că minerii rămân fără buletine, și Prefectura Vaslui spune că există în județ primari care cumpără buletine.

Drept urmare, Prefectura din Vaslui sesizat instituțiile abilitate care au declanşat o anchetă pentru a vedea de ce mai mulți primari PDL au decis în mod abuziv și ilegal să oprească buletinele localnicilor.

Primarii le-au spus localnicilor că trebuie să lase buletinele pentru actualizarea datelor din dosarele pentru ajutorul social.

”Am primit semnale din judeţ că anumiţi primari vor să abuzeze de faptul că ajutoarele sociale sunt date de către primării şi, în acest sens, vor să reţină buletinele sau cărţile de identitate ale cetăţenilor până după referendum, îngrădindu-le astfel dreptul constituţional de a vota. Am luat legătura cu Serviciul de Evidenţă a Populaţiei Vaslui dacă are modalităţi de a interveni asupra primarilor. Totodată, am solicitat şi Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui să facă o informare către poliţiştii din teritoriu pentru a interveni acolo unde există semnale de comitere a unor astfel de abuzuri”, a declarat subprefectul judeţului Vaslui, Andrei Puică.