Breaking news

MAE: printre victimele atentatului de la Boston nu se află și români

Ministerul Afacerilor Externe din România precizează faptul că potrivit informațiilor actuale, printre victimele atentatului cu bombă de la Boston, nu se află și cetățeni români.

atentate cu bomba bostonDin fericire, niciun român nu se numără printre victimele atentatului cu bombă de la Maratonul din Boston, de luni.

Referitor la evenimentul care a avut loc la Maratonul de la Boston, Consulatul General al României la New York se află în legătură permanentă cu autorităţile locale. Departamentul de Stat SUA a constituit o celulă de criză la care misiunile diplomatice pot solicita informaţii cu privire la proprii cetăţeni. Din informaţiile obţinute, până în prezent de către Consulatul General al României la New York, printre victimele tragicului eveniment nu au fost identificaţi cetăţeni români”, se arată în comunicatul de presă al MAE, remis exclusivNEWS.ro.

Două explozii puternice s-au produs luni, la finalul maratonului atletic de la Boston, chiar în apropiere de linia de sosire. În urma producerii celor două explozii, trei persoane au decedat iar 144 au fost rănite, fiind internate în spital. Deflagrația a fost filmată și transmisă în direct de televiziunile americane.

La maratonul de la Boston au luat parte și doi atleți români. Din fericire, Nuţa Olaru şi Andrei Flueraşu, au încheiat cu bine maratonul de la Boston.

Nuţa Olaru, în vârstă de 42 ani, care are şi cetăţenie americană, s-a clasat pe locul 23 la feminin, cu timpul de 2 ore 42 minute 57 secunde, în timp ce Andrei Flueraşu a ocupat locul 5.136 la masculin, cu timpul de 3 ore 20 minute şi 38 secunde.