Breaking news

MAE nu poate confirma prezența unui cetățean român în avionul Air Algerie

Ministerul Afacerilor Externe din România precizează că prezența unui cetățean român în aeronava Air Algerie, prăbușită joi în Mali, nu a putut fi confirmată până în prezent de către oficialitățile algeriene.

AHMET DAVUTOGLU - CRISTIAN DIACONESCU - MAEDin cauza informațiilor contradictorii referitoare la numărul pasagerilor și cetățeniile acestora, confirmarea faptului că un român se afla în avionul prăbușit, nu poate fi făcută.

Ambasada României în Algeria a informat, vineri, Centrala MAE, că un reprezentant al Ministerului Afacerilor Externe din Algeria a revenit asupra informației comunicată oficial anterior cu privire la existența unui cetățean român la bordul avionului aparținând companiei algeriene menționate.

(Oficialul algerian — n.r.) a precizat că această informație nu a putut fi confirmată până în prezent și că există informații contradictorii cu privire la numărul pasagerilor și la cetățenia acestora. De asemenea, surse oficiale din Burkina Faso au confirmat Ambasadei României în Algeria existența unor date contradictorii cu privire la cetățenia și numărul pasagerilor”, se arată în comunicatul MAE, remis exclusivNEWS.ro

MAE a transmis instrucțiuni ferme ambasadelor României în Algeria, Senegal (ambasada care gestionează și relația cu Burkina Faso), Franța și Spania să continue demersurile pentru obținerea clarificărilor care se impun, inclusiv din perspectiva aspectelor ce țin de dubla cetățenie.

MAE adaugă că a obținut, vineri, „din mai multe surse externe”, mai multe liste de pasageri ai zborului respectiv, care conțin neconcordanțe în ceea ce privește numărul de pasageri: În acest context, s-a demarat o procedură complexă de verificare a tuturor persoanelor aflate pe liste, folosindu-se evidențele informatizate aflate la dispoziția MAE și MAI.

Joi, un avion al companiei Air Algerie, cu 116 persoane la bord, s-a prăbușit, cel mai probabil din cauza vremii nefavorabile, în Mali.