Breaking news

MAE nu este de acord cu propunerea deputatului Philippe Meunier cu privire la expulzarea românilor

Ministerul Afacerilo Externe, respinge declarațiile formulate de deputatul francez Philippe Meunier, cu privire la expulzarea românilor fără venituri.

MAE se arată îngrijorat de recentele declarații publice ale lui Meunier, care propune modificarea tratatului de aderare la UE pentru a putea să fie expulzați românii fără venituri.

Ministerul Afacerilor Externe a luat notă cu neplăcută surprindere de declaraţiile deputatului francez, Philippe Meunier, privind  renegocierea tratatelor cu Uniunea Europeană pentru a permite expulzarea românilor fără venituri. Ministerul Afacerilor Externe consideră îngrijorătoare astfel de declaraţii la adresa cetăţenilor unui alt stat membru şi în totală contradicţie cu valorile şi principiile europene. De altfel, Ambasadorul  României la Paris, Bogdan Mazuru, a transmis deja o scrisoare deputatului francez Philippe Meunier, prin care îşi exprimă dezacordul cu privire la declaraţiile profund discriminatorii, cu caracter xenofob, care  contravin, în totalitate, valorilor şi normelor europene şi relaţiilor dintre statele membre UE”, se arată în comunicatul de presă al MAE, remis exclusivNEWS.ro.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează necesitatea respectării ferme a principiului liberei circulaţii a persoanelor în Uniunea Europeană şi a libertăţii de stabilire pentru toţii cetăţenii europeni.