Breaking news

MAE: La bordul aeronavei Air Algerie, prăbușită în Mali, nu se aflau români

Ministerul Afacerilor Externe din România confirmă faptul că în avionul companiei Air Algérie, prăbușit în Mali pe 24 iulie 2014, nu se afla niciun român.

catastrofa aviatica ucrainaMAE a fost informat în mod oficial de autoritățile companiei aeriene că printre pasageri nu se afla vreun cetățean român.

Celulele de criză constituite de către autoritățile din Burkina Faso și responsabilii companiei aeriene Air Algérie au confirmat, prin documente oficiale scrise, că la bordul aeronavei AH5017, prăbușite în Mali, nu s-a aflat nici un cetățean român. Totodată, celulele de criză din Algeria și Franța, special organizate pentru gestionarea circumstanțelor producerii acestei tragedii aviatice, au informat partea română prin comunicări oficiale că, potrivit informațiilor de care dispun până în prezent, nu a existat vreun cetățean român la bordul aeronavei prăbușite în Mali. De asemenea, în urma verificărilor complexe în evidenţele informatizate ale MAE şi MAI a numelor şi prenumelor explicite, aflate pe listele de pasageri așa cum au fost ele puse la dispoziție de autoritățile naționale care au constituit celule de criză, nu a fost identificat vreun cetățean român”, se arată în comunicatul de presă al MAE, remis exclusivNEWS.ro.

În acest moment, ancheta privind cauzele prăbușirii avionului și procedura de identificare a pasagerilor avionului Air Algerie este în derulare.

Având în vedere procedura dificilă de identificare a pasagerilor zborului amintit, dar și investigațiile standard în astfel de cazuri, Ministerul Afacerilor Externe va continua să mențină un contact permanent cu autoritățile străine din statele direct implicate pentru a clarifica definitiv aspectele de interes pentru opinia publică românească referitoare la tragicul accident aviatic.