Breaking news

MAE cere ridicarea imunității șoferului rus care a accidentat o româncă

MAE a cerut marți, Rusiei, să ridice imunitatea diplomatică șoferului care a accidentat o româncă.

Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Oleg Malghinov a fost convocat la data de 23 octombrie 2012 de către ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, în legătură cu accidentul de circulaţie produs la 21 octombrie de un diplomat rus, la Bucureşti.

Ministrul român al afacerilor externe a exprimat profunda preocupare a autorităţilor române faţă de accidentul in care a fost grav rănit un cetăţean român şi a subliniat necesitatea ca agenţii diplomatici acreditaţi în România, în conformitate cu dreptul internaţional în materie, să respecte legislaţia şi regulamentele în vigoare din statul de reşedinţă. Ministrul Afacerilor Externe a remis o Notă Verbală prin care se solicită autorităţilor Federaţiei Ruse retragerea imunităţii de jurisdicţie a diplomatului în cauză”, se arată în comunicatul de presă al MAE.

Ministrul Corlăţean a subliniat aşteptările părţii române ca Ambasada să coopereze pe deplin cu autorităţile române pentru investigarea circumstanţelor accidentului.

Pe 21 octombrie, o mașină aparținând Ambasadei Rusiei la București a accidentat grav o tânără de 17 ani, chiar pe trecerea de pietoni de pe bulevardul Camil Ressu.

În prezent tâna este internată la spital, cu răni multiple, a fost trezită din coma indusă, este conștientă însă nu este coerentă în vorbire, ca urmare a șocului produs de accidentul rutier.

>