Breaking news

MAE avertizează românii. Bacteria Legionella Pneumophila face ravagii în Portugalia

loading...

Organizaţia Mondială a Sănătăţii se declară îngrijorată de numărul tot mai mare de portughezi care s-au îmbolnăvit cu bacteria Legionella Pneumophila. Din acest motiv, MAE recomandă românilor să evite pe cât posibil călătoriile în Portugalia în această perioadă.

Bacteria Legionella Pneumophila - portugaliaMinisterul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se deplasează sau se află deja pe teritoriul Republicii Portugheze cu privire la apariţia bacteriei Legionella Pneumophila în anumite zone din acest stat. Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi-a manifestat îngrijorarea cu privire la numărul cazurilor de îmbolnăvire.

Se recomandă cetăţenilor români să evite deplasările pe teritoriul Portugaliei, dacă acestea nu sunt necesare, în zonele Vila Franca de Xira, Vialonga, Póvoa de Santa Iria şi Forte da Casa.

Cetăţenii români care se află sau au călătorit recent în zonele respective şi prezintă simptomele specifice îmbolnăvirii cu bacteria Legionella Pneumophila (febră, frisoane, tuse seacă şi dureri musculare, urmate într-o fază ulterioară de durere toracică, greaţă şi vărsături, precum şi respiraţie accelerată) trebuie să se adreseze unităţilor sanitare pentru a primi îngijiri de specialitate.

MAE recomandă cetăţenilor români care călătoresc în Portugalia, cu precădere în zonele afectate, să respecte întocmai recomandările autorităţilor portugheze, printre care şi folosirea cu precauţie sau chiar evitarea utilizării piscinelor, băilor şi duşurilor publice, precum şi a surselor publice de apă potabilă.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români ca înainte de a călători în Republica Portugheză, indiferent de zona în care urmează să se deplaseze, să consulte atât site-ul www.mae.ro, cât şi site-urile de specialitate pentru informaţii actualizate.

loading...