Breaking news

Mădălin Voicu a fost numit consul general al României la Bonn

loading...

Guvernul Ponta l-a numit miercuri, pe deputatul PSD Mădălin Voicu, în funcția de Consul General al României la Bonn în Germania.

madalin voicuGuvernul României a decis să-l recheme pe Mihai Botorog din calitatea de consul general, şef al Consulatului General al României la Bonn în Germania.

În locul acestuia, Guvernul Ponta l-a numit pe Mădălin Voicu, Consul General la Bonn.

Mădălin Voicu a declarat la România TV că este onorat că poate avea şi o altă activitate decât cea politică: A fost o propunere a ministrului de Externe, validată de Guvern şi de prim-ministru şi sunt onorat că pot să am o altă activitate decât cea politică (…) Eu fiind filogerman şi având o cultură, educaţie pe care o pot folosi oricând în favoarea ţării, nu doar în favoarea mea pentru orice funcţie de această anvergură, am considerat ca pot accepta această numire şi cred că ne onorează în egală măsura atât pe mine, cât şi pe cei care s-au gândit la mine.

Deputatul PSD Mădălin Voicu a declarat marţi că îşi doreşte să iasă din politica românească cât de curând posibil, arătând că nu mai înţelege să facă “politică uşor diletantistă, cu ipocrizii, minciuni şi înşelăciuni”.

Eu vreau să ies din politică foarte repede. Asta însemnând maxim o lună de zile. În momentul în care voi ieşi din politică, eu nu o să arunc cu pietre sau să critic. (…) Vreau să îmi aleg un alt drum, în altă direcţie, unde voi reuşi probabil să fac mult mai mult”, a declarat Mădălin Voicu.

Deputatul PSD Mădălin Voicu are 63 de ani şi este la al cincilea mandat de parlamentar.

Fiu al violonistului Ion Voicu, Mădălin Voicu este şi un cunoscut dirijor. Printre altele, a fost director al Festivalului Internaţional „George Enescu”. 

Potrivit legii, Guvernul are atribuții în numirea consulilor în Ambasadele României.

Mihai Botorog a fost numit, tot miercuri, de Executiv, în funcția de şef al Consulatului General al României la Marsilia, în Franța.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian