Breaking news

Mădălin Mocanu şi Cristian Bălan, noii lideri la dublu masculin după ce au cucerit turneul RTP 500

Mădălin Mocanu şi Cristian Bălan au câştigat duminică, turneul de dublu RTP 500 GOLD CUP după ce i-au învins în finală pe Robert Samoilă şi Andrei Gherasim. Este primul lor turneu RTP la dublu masculin.

Mădălin Mocanu şi Cristian Bălan, principali favoriţi ai turneului RTP 500 GOLD CUP 2021, au confirmat calculele hârtiei şi şi-au trecut în palmares primul lor turneu de dublu masculin din cadrul circuitului Romanian Tenis Premium. După ce le-a trecut glonţul pe la urechi în primul meci când perechea formată din Vlad Paţa şi Alex Datcu, au câştigat setul doi cu 4-2 după ce îl pierduseră pe primul cu 1-4, au fost umăr la umăr în setul trei până la scorul 7-7. Meciul din optimi ia trezit la realitate pe principalii favoriţi care au reuşit să se impună în finală, cu ceva emoţii în faţa perechii formate din Robert Samoilă şi Andrei Gherasim, revelaţia turneului RTP 500. Mocanu şi Bălan s-au impus în finală cu 4-2, 1-4, 10-3 şi bifează primul lor mare succes în cadrul probei de dublu masculin. Graţie acestei reuşite, RTP i-a recompensat cu un premiu în valoare de 200 lei pentru fiecare, o sticlă de vin de la Crama Oprişor şi trofeul persoalizat de Leonte Cupe şi Trofee. Cele 500 de puncte RTP primite, îi urcă în premieră pe cei doi, pe primul loc în clasamentul de dublu masculin al RTP.

Robert Samoilă şi Andrei Gherasim au reuşit un turneu de vis, reuşind să bifeze prima lor finală RTP la prima ediţie a unui turneu de categorie RTP 500 la dublu masculin. Au fost adevăraţi devoratori de capi de serie. În optimi i-au eliminat pe favoriţii numărul şapte, Slosman Laurenţiu şi Florin Mirea cu scorul de 4-1, 4-2, în sferturi de finală s-au impus în faţa favoriţilor numărul trei, Vlad Orbişor şi George Vicol, scor 4-0, 4-1 iar în semifinale i-au eliminat pe favoriţii numărul doi ai turneului, Robert Benga şi Răzvan Orlando Negru, scor 4-1, 4-0. În finală au condus cu 2-0 în primul set au pierdut apoi cu 2-4, s-au remontat în setul doi pe care l-au dominat clar, câştigându-l cu 4-1, dar au cedat în decisiv cu 3-10. Pentru prima lor finală RTP din carieră, Samoilă şi Gherasim vor împărţi premiul de 300 lei, au primit în plus şi câte o sticlă de vin de la Crama Oprişor şi trofeul finaliştilor RTP 500. Cele 350 puncte RTP primite îi propulsează direct pe locul 18 RTP.

Prima ediţie a unui turneul RTP 500 la dublu masculin a reunit la start 18 echipe.

>