Breaking news

MacBook Air sau MacBook Pro – Ce Laptop Apple alegi pentru acasă?

Una dintre cele mai comune întrebări care apare peste tot în zilele noastre este: care sunt cele mai bune laptopuri pentru a lucra de acasă? Ce laptop ar putea face cu succes unui job remote, indiferent dacă ești freelancer sau o persoană care a început recent să lucreze înafara biroului, având în vedere contextul în care trăim în ultima perioadă. În oricare dintre aceste cazuri, este esențial să dispui de un laptop pe care să te poți baza.

Gama MacBook de la Apple oferă performanțe impresionante și, la o primă vedere, MacBook Air și MacBook Pro de 13 inci par destul de asemănătoare, dar apariția MacBook Pro 14/16 complică puțin lucrurile, făcând alegerea în materie de laptop Apple ceva mai dificilă. Să aruncăm, așadar, o privire mai atentă la MacBook Air versus MackBook Pro pentru a vedea care sunt diferențele dintre aceste laptopuri și pentru a găsi acele argumente ce ar putea ajuta la o eventuală decizie de cumpărare.

Performanță

Diferențele legate de performanță dintre MacBook Pro M1 și MacBook Air M1 nu sunt suprinzătoare, conform convențiilor Apple. MacBook Air este mai slab în ceea ce privește performanța brută, dar mai accesibil. Pe de altă parte, MacBook Pro M1 oferă mai multă putere, alături de alte caracteristici de ultimă generație. MacBook Air folosește procesorul Apple M1 – 8-core CPU, 16-core Neural Engine, la fel ca MacBook Pro de 13 inci. Însă cele mai recente modele MacBook Pro 14 și 16 sunt acum echipate cu Apple M1 Pro sau M1 Max, o serie de procesoare mai performante, ce oferă editare video mai eficientă, fără a suprasolicita bateria.

Ecranul

Laptopurile Apple au ecrane destul de similare în prezent, cu trei diferențe cheie: luminozitatea, gama de culori și, evident, dimensiunea. MacBook Pro la DABSTORE, în varianta de 16 inci, oferă mai mult spațiu de lucru, dacă vrei să ai mai multe aplicații deschise în același timp, una lângă alta, la o rezoluție de 3072×1920, 226 PPI. În varianta de 13 inci, vei avea aceeași densitate de pixeli/inch, dar o rezoluție de 2560×1600. Ambele display-uri oferă o luminozitate de 500 nits și includ suport pentru gama de culori P3. MacBook Air dispune și el de un ecran de 13 inci, cu o rezoluție de 2560×1600 și 226 PPI, însă oferă o luminozitate de doar 400 nits și nu include suport pentru gama de culori P3.

Conectivitate

Laptopurile Apple oferă o gamă limitată de tipuri de porturi, dar toate includ Thunderbolt 3, astfel că vei avea suficiente opțiuni de conectare a huburilor de mare viteză, a ecranelor etc. MacBook Air din dabstore.ro include două porturi Thunderbolt 3, ce pot fi utilizate și ca porturi USB-C. Versiunea de bază a MacBook Pro include același mix de două porturi Thunderbolt 3/USB-C și o mufă de 3.5 mm, în timp ce opțiunile superioare oferă patru porturi Thunderbolt 3/USB-C, câte două pe fiecare parte, plus mufa de 3.5 mm.

MacBook Air versus MacBook Pro – pe care îl alegi pentru jobul de acasă?

Dacă prețul mai scăzut face diferența pentru tine, atunci MacBook Air M1 este cea mai bună opțiune, cu un mare câștig de cauză la capitolul portabilitate. Dacă ai nevoie de mai multă putere, atunci te invităm pe dabstore.ro să arunci o privire la MacBook Pro 14 sau 16. Încearcă acum experiența DABSTORE și profită de cele mai bune oferte de laptop Apple, create special pentru ca tu să poți obține cel mai bun raport calitate-preț și un produs care să se adapteze perfect nevoilor tale.

>