Breaking news

Lux și opulență pentru Vila lui Iohannis. 9 milioane de euro de la stat pentru Împărat!!!

Guvernul Românie cheltuie de la bugetul de stat, 9 milioane de euro pentru a renova o vilă aflată în administrarea RAPPS, unde urmează să se mute Iohannis la finalul mandatului de Președinte al României. Marcel Ciolacu se face că plouă și spune că nu știe de această renovare și pentru cine se pregătește vila. Tunul de 9 milioane de euro vine după ce în 2023, Iohannis a tocat 8 milioane de euro pe deplasări externe, fără niciun folos pentru România.

De câteva luni de zile o echipă de muncitori, lucrează de zor la vila aflată pe Bulevardul Aviatorilor 86, din București.

Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS)  aalocat 9 milioane de euro pentru renovarea vilei, fără să facă o atribuire de contract, în mod public, totul pe ascuns.

Timp de 20 de ani, vila a fost sediul PNL, apoi și sediul ALDE. Acum, RAPPS a cerut transfermarea vilei în „locuință individuală” cu o suprafață de 1200 metri pătrați.

După renovare, vila va avea dotări de lux. Un etaj are 320 mp cu două dormitoare, două băi, două sere, două săli de sport și un dressing de aproape 67 de mp. La parter vor fi un cabinet pentru protocol, o bibliotecă, living al familiei, living pentru oaspeți, bucătărie și alte spații administrative.

Primul Ministru, Marcel Ciolacu spune că habar nu are pentru cine investește RAPPS 9 milioane de euro într-o vilă de lux, deși instituția se află în subordinea sa.

Nu ştiu dacă cheltuielile sunt de 7 milioane. Am aflat şi eu, ca dumneavoastră, din presă, aceste sume. Este o vilă a RAAPPS-ului. Nu este nici prima, nici ultima unde se fac investiţii. Ele au fost renunţări de la anumite partide politice. Cu certitudine, astăzi, eu, Marcel Ciolacu, nu vă pot răspunde dacă e pregătită pentru preşedinte sau nu, sau pentru alt demnitar. Se desfăşoară (n.r. lucrările) prin RAAPPS. Secretariatul General are în subordine RAAPPS, care face licitaţie. Depinde câţi metri pătraţi are, pentru că dacă este la peste 10.000 de metri pătraţi nu ştiu cât de gigantică este investiţia. Acelaşi lucru am avut o discuţie şi cu Vila Lac 1, şi v-am spus că din punctul meu de vedere nu este în acest moment o prioritate pentru Guvernul României“, a declarat Marcel Ciolacu.

Administraţia Prezidenţială spune că nu există nicio solicitare din partea preşedintelui Klaus Iohannis pentru atribuirea unei locuinţe de protocol.

„Nu există nicio solicitare din partea preşedintelui României, Klaus Iohannis, sau a Administraţiei Prezidenţiale pentru atribuirea unei locuinţe de protocol şi a unui spaţiu pentru organizarea cabinetului de lucru, ambele cu destinaţia de reşedinţă, după încetarea mandatului de preşedinte al României, în conformitate cu prevederile Legii nr. 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de şef al statului român, cu modificările şi completările ulterioare“, a transmis Administraţia Prezidenţială, la solicitarea Agerpres.

Vila a fost construită pentru Gheorghiu Dejj și la subsol are cramă și adăpost anitiaerian.

>