Lungmetrajul “Profetul” a câștigat trofeul ”Cezar”

Vedeta celei de-a 35 a ediții a premiilor  Cezar, a fost Lungmetrajul “Profetul”, de Jacques Audiard,care  a primit nouă premii. Cele mai importante premii fiind pentru cel mai bun film şi cel mai bun regizor.

profetulFilmul prezintă povestea lui Malik El Djebena (Tahar Rahim), un tânăr francez de origine arabă care îşi descoperă adevărata identitate după ce ajunge la închisoare, un loc în care este obligat să se maturizeze şi să devină respectat. Pentru prima dată în istoria premiilor Academiei de film franceze trofeele pentru cel mai bun debut masculin şi cel mai bun actor în rol principal au fost atribuite aceleiaşi persoane – Tahar Rahim.

Regizat de Jacques Audiard, considerat un maestru al cinematografiei franceze actuale, filmul “Profetul/ Un prophète”, care a câştigat, în primăvara lui 2009, Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Film de la Cannes, a fost nominalizat la 13 categorii César.

“Profetul” a fost nominalizat la premiile Globul de Aur, este nominalizat la premiile Oscar şi a mai primit, printre altele, premiul BAFTA, premiul pentru cel mai bun actor (Tahar Rahim) şi premiul de excelenţă din partea Academiei Europene de Film, premiul Lumiere şi premiul National Board of Review.

>