Breaking news

Luna martie aduce la HISTORY Channel serialul documentar ”Incredibil cu Dan Aykroyd”

În luna martie, la HISTORY Channel deschidem dulapul de curiozități istorice în serialul documentar „Incredibil cu Dan Aykroyd”, investigăm adevărul din spatele legendei regelui Ulise într-un documentar produs și cu pasaje din Odiseea narate de actorul Morgan Freeman, „Pe urmele lui Ulise”, și cercetăm enigmele istoriei alături de Laurence Fishburne în noi episoade ale serialului documentar „Cele mai mari mistere ale istoriei”.

Incredibil cu Dan Aykroyd (10×60’)
Titlul original: The UnBelievable With Dan Aykroyd
Premiera joi, 14 martie de la ora 21:00

Știați că, în timpul Celui de-al Doilea Război Mondial, Președintele F. D. Roosevelt a lansat un program ultra-secret pentru atacarea Japoniei cu o armată de lilieci? Sau că trei oameni și-au pierdut viața, cândva, din cauza unui pudel aflat în cădere? Ați auzit de insula aflată aproape de Mexic care este populată de câteva mii de păpuși mutilate? Dar ce știți de închisoarea ai cărei deținuți se trezesc uneori… cu o pereche de testicule de țap?

În fiecare episod de o oră, actorul Dan Aykroyd (Vânătorii de Fantome, Blues Brothers) va deschide dulapul nostru plin de curiozități pentru a vă prezenta poveștile cele mai stranii dar nu mai puțin adevărate din istoria omenirii, aduse la viață prin reconstituiri dinamice, imagini de arhivă și documente convingătoare.

De la Marea Inundație cu Melasă din Boston și până la omul care a supraviețuit trăsnetului nu o dată, nici de două ori, ci de ȘAPTE ori, aceste aparente povești vânătorești s-au întâmplat cu adevărat, iar echipa noastră de experți se scufundă în colecția de probe istorice pentru a vă putea explica în ce fel și de ce s-a întâmplat. Este un bombardament continuu cu oameni, locuri și întâmplări ce dovedesc cât de stranie poate fi lumea noastră.

Extratereștri Antici | Sezonul 16A (10×60’)
Titlul original: Ancient Aliens
Premiera miercuri, 20 martie, de la ora 22:00

Oare ființe inteligente din spațiu au vizitat Pământul cu mii de ani în urmă? Explorați posibile conexiuni între fenomene OZN și informații decodate din texte antice și artefacte cu Giorgio Tsoukalos și experți de renume, în noi episoade ale seriei cult „Extratereștri Antici”.

Din vremea dinozaurilor până în Egiptul antic, de la desenele rupestre din vechime la aparițiile de azi, fiecare episod din acest serial cult al HISTORY Channel conferă profunzime istorică întrebărilor, speculațiilor, mărturiilor și teoriilor care înconjoară această controversă perenă.

A primit un patriarh din Biblie instrucțiuni de la 200 de îngeri aflați la mare altitudine? Au fost grecii antici învățați metalurgie de către o rasă de oameni-pești? Ar fi putut cel mai controversat faraon al Egiptului să fie o ființă extraterestră?

Cele mai mari mistere ale istoriei cu Laurence Fishburne (5×60’)
Sezonul 4C | Premiera luni, 25 martie, de la ora 22:00
Titlul original: History’s Greatest Mysteries

Serialul documentar „Cele mai mari mistere ale istoriei”, găzduit și dezbătut de celebrul actor Laurence Fishburne, revine la HISTORY Channel cu un nou sezon de investigații speciale care abordează și analizează în detaliu mistere istorice ale lumii. Pe parcursul a cinci episoade publicul va afla informații surprinzătoare și va descoperi perspective noi ale unor evenimente istorice celebre, prin dovezi, investigații și interviuri inedite.

În iulie 1996, unul dintre cele mai grave dezastre din istoria aviatică a SUA provoacă 230 de victime și multe întrebări fără răspuns. Este o tragedie ce schimbă industria aviației pentru totdeauna – dar ce a provocat explozia din avionul TWA 800?

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Japonia jefuiește o avere de sute de miliarde de dolari din țările ocupate, dar până în ziua de azi nu se știe unde este această avere. Vânătorii de comori încă mai caută aurul pierdut în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, dar va fi găsit vreodată?

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Japonia jefuiește o avere de sute de miliarde de dolari din țările ocupate, dar până în prezent nu se știe unde se află. Vânătorii de comori încă mai caută aurul pierdut în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, dar va fi găsit vreodată?

Uciderea macabră a actriței Elizabeth Short – cunoscută cu supranumele de ”The Black Dahlia” – este una dintre cele mai infame crime din istoria Americii, rămânând nerezolvată timp de decenii. Există un lung șir de suspecți, fiecare mai misterios decât celălalt.

Cărțile de istorie spun că Adolf Hitler s-a sinucis în ultimele zile ale celui de-al Doilea Război Mondial. A murit cu adevărat liderul nazist la Berlin sau a reușit să scape? Și dacă infamul dictator a fugit cu adevărat, unde s-a dus?

Într-un jaf perfect planificat, hoții fură capodopere în valoare de jumătate de miliard de dolari din Muzeul Gardner din Boston. Au trecut trei decenii de la jafurile nerușinate… Cine a orchestrat cel mai mare jaf de artă din istorie – și de ce?

La aceste întrebări va căuta răspunsul Laurence Fishburne, alături de experți, istorici și analiști care studiază și demonstrează enigme ale istoriei lumii.

Pe urmele lui Ulise (2×60’)
Premiera joi 28 martie, de la ora 22:00

Regele Ulise a fost geniul care a construit Calul troian în poemul epic al lui Homer, Iliada. El era regele pierdut al Itacăi, care a peregrinat timp de două decenii, după cum aflăm din Odiseea. Învățații s-au întrebat mult timp dacă Ulise al lui Homer este un personaj pur fictiv ori a fost un om din carne și oase.
În 1873, arheologul german Heinrich Schliemann a pretins că a descoperit rămășițele cetății antice Troia. Lumea epică a lui Homer părea dintr-o dată tangibilă. Dar căutarea sa după Ulise și regatul său micenian din Itaca a rămas fără rezultat. Iar odată cu speranța găsirii acestora a murit și ideea că Homer a scris despre evenimente reale și oameni reali. Dar acum, în cele din urmă, avem o dovadă nouă. Una care ar putea transforma legenda în istorie. Descoperirea unui mormânt de către inginerul civil Makis Metaxis în 1991 nu departe de casă, pe insula Kefalonia, îl determină pe Lazaros Kolonas, Director Onorific al Antichităților din Ministerul grec al Culturii să excaveze locul respectiv. Și doar acum ies la lumină detaliile descoperirii lor.

Cele două episoade ale documentarului spun povestea luptei dusă de un om pentru exprimarea adevărului și pentru dezvăluirea a ceea ce ar putea fi una dintre cele mai semnificative descoperiri arheologice ale Secolului XXI. Actorul Morgan Freeman este vocea lui Ulise în documentar, recitând din Iliada.

 

>