Breaking news

Luminiţa Gheorghiu, nominalizată la Oscarul european pentru rolul din filmul Poziția Copilului

Actrița română, Luminiţa Gheorghiu a fost nominalizată la premiile Academiei Europene de Film, la categoria „cea mai bună actriţă”, pentru rolul din lungmetrajul „Poziţia copilului”.

luminita gheorghiu - premiu europeanDupă ce în luna februarie a ratat Ursul de Argint, Luminița Gheorghiu este la un pas de a câștiga Oscarul European.

Românca a fost nominalizată de Academia Europeană de Film, la categoria ”Cea mai bună actriță”, pentru rolul din filmul ”Poziția Copilului”, regizat de Călin Peter Netzer.

Luminiţa Gheorghiu va concura pentru premiu cu actrițele: Keira Knightley („Anna Karenina”), Veerle Baetens („The Broken Circle Breakdown”), Barbara Sukowa („Hannah Arendt”) şi Naomi Watts („The Impossible”).

Luminiţa Gheorghiu s-a declarat încântată de nominalizare la premiile Academiei Europene de Film.

„Această nominalizare este o mare bucurie, orice actor, când îşi vede munca încununată în acest fel, nu poate să fie decât încântat, numai că este o nominalizare. Sigur că şi nominalizarea este foarte importantă, deci este un pas câştigat şi iar mai departe, vom vedea, pentru că sunt mai multe actriţe nominalizate şi vom vedea. (…) Este un podium”, a declarat Luminița Gheorghiu.

Actriţa română a impresionat publicul şi criticii de specialitate cu rolul din filmul „Poziţia copilului”, un lungmetraj care a fost recompensat la începutul acestui an cu marele trofeu – Ursul de Aur – la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin. Luminiţa Gheorghiu a primit premiul Bayard d’Or pentru cea mai bună actriţă la Festivalul de Film de la Namur.

Lungmetrajul „Poziţia copilului”, în regia lui Călin Peter Netzer, a fost desemnat să reprezinte România la premiile Oscar de anul viitor, la categoria „cel mai bun film străin”.

Filmul vorbeşte cu dramatism, cu emoţie, dar şi cu umor despre traumele sufocării copiilor prin dragoste şi despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii acestora.

Câştigătorii premiilor EFA 2013 vor fi desemnaţi pe baza voturilor exprimate de cei peste 2.900 de membri ai Academiei de Film Europene.

Iar rezultatele voturilor vor fi anunțate în cadrul celei de-a 26-a gală de decernare a premiilor EFA, ce va avea loc la Berlin pe 7 decembrie 2013.