Breaking news

Luminița Anghel: mi se pare aberant ca un jurat ca Naftanailă să considere că eu sunt un artist de nota zero

Scandal de proporții în finala Eurovision România 2013 din cauza unui jurat. Luminița Anghel a ratat șansa de a câștiga Selecția Națională, din cauza lui Ștefan Naftanailă, care i-a dat nota ZERO. Artista spune că gestul făcut de jurat este incalificabil și că să-i fie rușine.

luminita anghel - eurovision 2013 romaniaFinala Națională Eurovision România 2013 a fost umbrită sâmbătă seară de jurizarea aberantă a lui Ștefan Naftanailă, care a șocat pe toată lumea.

Înainte de a-și anunța punctele, Naftanailă a spus că a acordat notele ținând cont de calitatea piesei, de interpretarea artistului dar și de capacitatea acestuia de a face față unui show internațional în fața a 40.000 de spectatori.

După care a început să spună cui dă puncte. Stupoare, Luminița Anghel a primit Zero puncte.

Din cauza voturilor acestui jurat, Luminița Anghel a pierdut finala națională în favoarea lui Cezar Ouatu, care va reprezenta România la Malmo în Suedia.

După stabilirea clasamentului final și implicit a câștigătorului, Luminița Anghel a declarat în exclusivitate pentru exclusivNEWS.ro că a pierdut pe mâna lui Naftanailă și i-a transmis să-i fie rușine pentru ceea ce a făcut.

M-am așteptat să poată câștiga și Cezar. Bătălia era între mine și el, fără lipsă de modestie. Însă mi se pare aberant ca un jurat ca domnul Naftanailă să considere că eu sunt un artist de nota zero, având în vedere că eu în 2005 am venit pe locul trei la Kiev împreună cu Sistem. Să nu ai respect pentru munca omului pentru un artist de live și să-l notezi cu nimic. Probabil că își dorea să plece Cezar, și era singurul mod să scape de mine. Eu am cântat pentru zeci de mii de oameni”, a spus Luminița Anghel pentru exclusivNEWS.ro, uluită de jurizarea de la Eurovision.

Luminița Anghel a ținut să precizeze că: am pierdut pe mâna pe unui jurat care și-a dorit foarte mult să scape de mine din concurs ca să poată câștiga Cezar.

Întrebată ce-i transmite lui Naftanailă, Luminița Anghel a spus: Cei-i transmit? Îi spun că s-ar putea să-i fie rușine, pentru nota nesimțită pe care mi-a dat-o. Putea să îmi dea trei, doi, să mă claseze pe patru, dar zero!!! Departe de mine de a fi un artist de valoare a asta.

Luminița Anghel a mai precizat că prin ceea ce a spus la început înainte de a acorda notele, Naftanailă: „a vrut să fure atenția de la ceea ce a făcut”, precizând că deși nu a avut niciodată nimic de împărțit ceva cu el și că se salutau pe la festivaluri, înțelege că în finala Eurovision a avut ceva cu ea.

Întrebată dacă va face contestație la jurizare, Luminița Anghel a precizat: Nu sunt genul. Plec cu fruntea sus acasă, sunt un artist de valoare.