Breaking news

Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns pentru al șaselea an consecutiv, la Bucureşti

loading...

Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns sâmbătă seară, la Bucureşti. Delagaţia Patriarhiei Române a adus pentru al şaselea an consecutiv, lumina de la Mormântul Sfânt.

lumina sfantaDelegaţia Patriarhiei Române a ajuns pe Aeroportul “Henri Coandă” Otopeni, în jurul orei 20.30, cu o întârziere de aproximativ o oră şi jumătate.

La Salonul Oficial al Aeroportului Otopeni, au aşteptat prelaţi reprezentanţi ai eparhiilor Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei să ia Lumina Sfânta pentru a o împărţi credincioşilor din toată țara la slujba de Înviere.

Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi dusă cu treiavioanela Suceava, Satu Mare, cu escală la Cluj-Napoca, şi Timişoara, pentru clerul şi credincioşii ortodocşi din restul ţării.

Delegaţia Patriarhiei Române la Ierusalim a fost coordonată de PS Varsanufie Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Focul Sfânt ce se manifestă odată pe an de Înviere, doar de Paștele ortodox, este cea mai clară dintre minunile creştine care se petrec în Biserica Ortodoxă. Sfânta Lumină se pogoară numai la rugăciunile Patriarhului ortodox al Ierusalimului.

Lumina Sfântă nu arde dacă este apropiată de corp și se presupune că are efecte tămăduitoare, de aceea credincioșii din lumea întreagă se înghesuie să meargă an de an la Mormântul Sfânt.

Patriarhul Daniel va oferi Lumina Sfântă clerului şi credincioşilor prezenţi la Catedrala patriarhală la slujba de Înviere.

loading...