Breaking news

Lukas Rosol a câștigat turneul de tenis BRD Năstase Țiriac Trophy 2013

Lukas Rosol a câștigat duminică turneul de simplu de la BRD Năstase Țiriac Trophy 2013, după ce l-a învins duminică în finală pe spaniolul Guillermo Garcia Lopez.

lukas rosol - brd 2013Cehul Lukas Rosol a câștigat duminică, la București primul său titlu din carieră. Rosol a jucat magistral pe Arena centrală BNR, reușind să se impună în două seturi în fața ibericului Guillermo Garcia Lopez.

La prima lui finală din carieră, cehul a reușit să-și adjudece trofeul.

Rosol a câștigat primul set cu 6-4, iar pe al doilea cu 6-2. Lukas Rosol a câștigat finala de la București după doar o oră și 5 minute de joc.

Lukas Rosol, în vârstă de 27 de ani, și locul 48 ATP, a fost surpriza plăcută de la BRD Năstase Țiriac Trophy 2013, reușind să-l elimine în semifinale pe francezul Gilles Simon, al doilea favorit al turneului.

Nadia Comăneci i-a înmânat torfeul tuneului de tenis de la București, cehului Lukas Rosol, vădit emoționat de eveniment și de performanța realizată.

Rosol a reușit să-l învingă anul trecut la Wimbledon pe Rafael Nadal, și să câștige Cupa Davis cu naționala Cehiei.

La turneul de la București a reușit să-i elimine pe rând pe Andreas Seppi, Viktor Troicki și pe favoritul numărul doi, Gilles Simon.

Cu ochii în lacrimi, Rosol, a dedicat trofeul BRD Năstase Țiriac Trophy 2013, tatălui său, care a decedat în urmă cu două săptămâni de zile.

Acest trofeu i-l dedic tatălui meu care a decedat în urmă cu două săptămâni. A fost o săptămână foarte grea pentru mine şi am jucat cu gândul la el. De aceea cred că am avut şi atâta putere şi energie până astăzi. Turneul de la Bucureşti îmi va rămâne în inimă mereu. Mulţumesc organizatorilor pentru că pot să plec acasă cu acest trofeu. Nu pot să vă spun ce meci a fost mai greu pentru mine, în această săptămână. Nu ştiu dacă a fost primul tur sau finala. Eu am tratat fiecare meci cu aceeaşi seriozitate şi mereu încerc să-mi îmbunătăţesc jocul”, a declarat Lukas Rosol la ceremonia de premiere.

Finalistul, Guillermo Garcia Lopez, a reușit să-l elimine în sferturi pe Janko Tipsarevic, principalul favorit al turneului iar în semifinale l-a trimis acasă și pe Florian Mayer.

Pentru că a jucat finala, Guillermo Garcia Lopez va încasa 39.000 de euro și 150 de puncte ATP. În timp ce Lukas Rosol va pleca acasă cu un cec în valoare de 74.000 de euro și 250 puncte ATP. Punctele ATP îl vor propulsa începând de mâine, în top 30 jucători la nivel mondial.

Contrar tradiţiei, care spune că învingătorul trebuie să câştige de 3 ori ca să plece cu trofeul acasă, organizatorii au decis ca de data aceasta să facă o excepţie.