Breaking news

Ludovic Orban o acuză pe Viorica Dăncilă de înaltă trădare. Liderul PNL a depus o sesizare la Parchetul General

Președintele PNL, Ludovic Orban a depus joi, la Parchetul General o sesizare penală care îi vizează pe premierul Viorica Dăncilă și pe președintele PSD Liviu Dragnea.

Liderul PNL acuză premierul României de înaltă trădare, vizavi de subiectul mutării Ambasadei României la din Israel la Tel Aviv. Pe scurt, premierul ar fi făcut publice informații confidențiale și i-ar fi prezentat președintelui României informații false.

”Am depus o sesizare la PÎCCJ privind anumite fapte săvârșite de Viorica Dăncilă, dar și de președintele PSD, Liviu Dragnea, legat de pregătirea, adoptarea, aducerea la cunoștința opiniei publice a ceea ce s-a scris în memorandum. Spun din capul locului că această sesizare e depusă de mine, Ludovic Orban, ca cetățean al României. E o obligație morală. Afectează interesele României, e un lucru, grav, riscă să distrugă orice urmă de credibilitae a României, să dinmamiteze punți contrsuite în zeci de ani. Riscă să pună în pericol interesele fundamentale puse pe talcioc de Dragnea și acoliții lui. Nu am putut să stau pasiv și să văd cum România e distrusă de niște pigmei care se joacă cu lopățica. Am considerat că e necesar ca cineva să cerceteze aceste fapte. E vorba despre niște fapte, dar pot să fie indicii temeinice, semne de întrebare cu privire la aceste fapte și infracțiuni. Uzurparea de funcții, difuzarea de informații secrete, refuzul de informare al președintelui. Nu pot să accept ca un clan certat cu legea, cu bunul simț, cu democrația, să dinamiteze interesele externe ale României și să facă praf imaginea țării și să pună mai presus intersele lor de clan. Sunt cel mai mare susținător al parteneriatului strategic cu SUA. Sesizarea nu are legătură cu subiectul în cauză, ci cu ceea ce au făcut Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea”, a spus Ludovic Orban la Iași.

Parchetul General și-a declinat competența și a trimis plângerea formulată de Ludovic Orban la DIICOT. Dacă procurorii cer urmărirea penală şi Iohannis aprobă, Preşedintele României o poate suspenda din funcţie pe Viorica Dăncilă.

>