Breaking news

Ludovic Orban e OUT. Şi-a depus mandatul de premier desemnat

Preşedintele PNL, Ludovic Orban şi-a depus mandatul de premier desemnat după ce marţi, s-a consultat la Cotroceni cu Preşedintele României Klaus Iohannis. Decizia vine la o zi distanţă de când CCR a decis că desemnarea sa era neconstituţională.

Klaus Iohannis a anunţat marţi seară, că Orban şi-a depus mandatul şi că meircuri, va face consultări cu partidele politice parlamentare pentru desemnarea unui nou premier care să formeze Guvenrul.

În această seară, domnul Ludovic Orban și-a depus mandatul de prim-ministru desemnat. Motivația este pe cât de simplă, pe atât de clară. Regulamentul activităților comune din Parlament, pentru Cameră și Senat, prevede un termen de 15 zile, termen în care trebuie să se pronunțe Camerele reunite asupra propunerii de Guvern. Aceste 15 zile s-au epuizat fără să se fi votat. În esență, știm, am spus și ieri – se datorează, această situație, PSD-ului. Din cauza PSD-ului, care a boicotat ședința de ieri, nu s-a putut da un vot. În acest mod, riscăm să intrăm într-un blocaj, or un blocaj este ultimul lucru pe care ni-l dorim în această situație. De aceea, am acceptat această depunere de mandat din partea domnului Ludovic Orban. În consecință, voi convoca consultări cu partidele parlamentare, consultări care vor începe mâine, la ora 16:00, și se vor termina tot mâine, în jurul orei 20:00, după care voi veni în fața națiunii și voi face o declarație prin care informez ce s-a discutat și care sunt concluziile mele“, a declarat Klaus Iohannis.

Programul consultărilor de la Cotroceni:

PNL – 16:00

PSD – 16:30

USR – 17:00

UMDR – 17:30

PMP – 18:00

ALDE – 18:30

Pro Europa – 19:00

Minorități – 19:30

>