Breaking news

Lucian Papici, procurorul de caz al lui Liviu Dragnea, demis de procurorul general de la șefia Secției I din DNA

Procurorul general Tiberiu Niţu, l-a demis miercuri seară, pe procurorul de caz al lui Liviu Dragnea, Lucian Papici, din funcția de șef al Secției I din cadrul DNA.

tiberiu nituŞeful Secţiei I din DNA, Lucian Papici, a cărui delegare pe funcţie a fost reînnoită acum o săptămână, a fost demis, miercuri, de procurorul general Tiberiu Niţu.

Demiterea lui Lucian Papici vine la scurt timp după ce dosarul lui Liviu Dragnea a fost finalizat, acesta urmând să fie trimis în judecată.

Miercuri, la ora 17.09, Niţu a informat Direcţia Naţională Anticorupţie, printr-un fax, că delegarea lui Papici ca şef al Secţiei I din DNA încetează cu 2 octombrie, dată începând cu care funcţia este ocupată de procurorul Iuliana Bendeac, pe o perioadă de şase luni.

Lucian Papici este cel care a finalizat urmărirea penală în dosarul referendumului în care este cercetat vicepremierul Liviu Dragnea.

În locul lui Papici, procurorul general a numit-o pe Iuliana Bendeac, procurorul care, alături de procurorul şef seviciu Gheorghe Popovici, i-a deferit justiţiei pe Dan Voiculescu şi pe fiica acestuia Camelia, în dosarul în care directorul general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, este acuzat de şantajarea administratorului RCS&RDS Ioan Bendei.

Tot miercuri, Tiberiu Niţu a semnat şi revocarea delegării adjunctului şefului secţiei I, Mariana Alexandru, acesta şi Lucian Papici urmând să activeze ca simpli procurori la DNA. În locul Marianei Alexandru a fost numit procurorul Viorel Cerbu.

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că dosarul în care este cercetat Liviu Dragnea privind suspiciunile de fraudă la referendumul de demitere a şefului statului a fost finalizat şi i-a fost înaintat pentru verificarea legalităţii soluţiei date de procurorul de caz.

Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare de procurorii DNA pe 6 septembrie 2012, pentru că ar fi pus la punct un sistem naţional de influenţă prin care ar fi fraudat votul la referendumul din 29 iulie folosind zece metode, printre care votul multiplu, turismul electoral, falsificarea de semnături.

În rezoluţia de începere a urmăririi penale, procurorii au reţinut că există indicii temeinice că, în calitate de secretar general al PSD, Dragnea şi-a folosit influenţa şi autoritatea funcţiei în vederea obţinerii unui folos nepatrimonial pentru partid, respectiv a unei prezenţe de minimum 60% la votul de la referendumul din 29 iulie, care să garanteze validarea acestuia.