Breaking news

Lucian Onea a demisionat de la şefia DNA Poloieşti după ce Parchetul General i-a deschis dosar penal

Lucian Onea, şeful DNA Ploieşti, „unitatea de elită a DNA”, şi-a dat demisia din funcţie după ce Parchetul General i-a deschis dosar penal pentru falsificarea de probe.

Lucian Onea, şeful „Unităţii de Elită a DNA”, care paradea la cetăţeni alături de „celebrul” procuror Negulescu zis „Portocală”, şi-a dat demisia de la conducerea DNA Ploieşti.

„Procurorul șef al Serviciului teritorial Ploiești Lucian Onea a transmis conducerii instituției o cerere de eliberare din funcția de conducere pe care o deține, având în vedere situația ivită ca urmare a anchetei demarate împotriva sa, pentru a nu afecta credibilitatea și prestigiul instituției și pentru a nu crea o vulnerabilitate la nivelul Serviciului Teritorial Ploiești. În cererea menționată, acesta apreciază că acuzația care îi este adusă, de participație improprie la complicitate la infracțiunea de inducere în eroare a organelor judiciare în dosarul aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție „este total nefondată și nu are corespondent în realitate”, se arată în comunicatul DNA.

Lucian Onea a declarat, marţi, la Parchetul General, după ce a fost înştiinţat că este urmărit penal, că este nevinovat.

„Mi-au fost aduse la cunoştinţă acuzaţiile. Urmează să administrăm probe în vederea aflării adevărului. Fiecare o să răspundă pentru faptele pe care le-a făcut. Nu vreau să discut detalii din dosar, urmărirea penală este secretă. Nu mi-e teamă, nu sunt vinovat de nimic„, a declarat fostul şef DNA Ploieşti.

Lucian Onea şi Mircea Negulescu sunt acuzaţi de procuorii de la Parchetul General că au fabricat o declaraţie în dosarul lui Sebastian Ghiţă.

Ancheta a pornit după ce fostul deputat Vlad Cosma a depus o sesizare la Parchetul General pe 9 februarie o plângere împotriva procurorilor Giluela Diaconu, Alfred Savu, Lucian Onea şi Mircea Negulescu. El îi acuză pe procurori de compromiterea intereselor justiţiei, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, abuz în serviciu şi constituirea de grup infracţional organizat.

Antena 3 a difuzat mai multe înregistrări prezentându-l pe Vlad Cosma, care a arătat că procurorii Mircea Negulescu şi Lucian Onea au încercat să inventeze dosare în baza unor „probe fabricate” unor oameni politici şi de afaceri, printre care şi lui Sebastian Ghiţă.

Vlad Cosma a dezvăluit cum procurorul DNA Ploieşti Lucian Onea i-ar fi cerut să modifice anumite documente şi probe care ar fi fost folosite ulterior în dosar.