Breaking news

Lucian Diniţă, fost şef al Poliţiei Rutiere, achitat în dosarul DNA în care era acuzat că a luat şagă curcani, miel şi păstrăvi

Judecătorii Tribunalului Bucureşti l-au achitat pe Lucian Diniţă, fost şef al Poliţiei Rutiere, în dosarul în care procurorii DNA l-au acuzat că a primit un miel, doi curcani şi cinci păstrăvi de la un om de afaceri, pentru ca acesta să poată obţine după 30 de zile permisul de conducere Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

Tribunalul București a dispus, luni 21 mai, achitarea fostului șef al Poliției Rutiere, comisarul Lucian Diniță, care a fost trimis în judecată pentru trafic de influență, în urma unui dosar instrumentat de DNA Pitești.

Lucian Diniţă a fost achitat în baza art. 16 alin. 1 lit. a) din Codul de procedura penală – “fapta nu există.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti i-au mai achitat şi pe omul de afaceri Gheorghe Deaconeasa, Maricel Ilie (vicepreşedinte şi membru în Comitetul Executiv Regional al Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor – Secţia Română – Regiunea 1 Bucureşti la data comiterii faptei).

Lucian Diniţă, fost şef al Poliţiei Rutiere, a fost trimis în judecată în 2015 de procurorii DNA, fiind acuzat de aceştia că a primit un miel, doi curcani şi cinci păstrăvi de la un om de afaceri, pentru ca acesta să poată obţine după 30 de zile permisul de conducere ce îi fusese suspendat pe o perioadă de 90 de zile.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în 22 septembrie 2011, omul de afaceri Gheorghe Deaconeasa a fost sancţionat şi i-a fost suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile, după ce a încălcat regulile de circulaţie. Ulterior, întrucât i-a fost respinsă irevocabil plângerea contravenţională, în 21 martie 2012, Deaconeasa a predat permisul de conducere Serviciului Rutier Vâlcea, fiindu-i eliberată o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulaţie. Din acest moment, potrivit dispoziţiilor legale, a început să curgă termenul de 90 de zile pentru care iniţial s-a dispus măsura suspendării dreptului de a conduce.

La aflarea veştii, Lucian Diniţă a spus că mai există şi judecători oneşti în România şi că din cauza acestui dosar, cariera lui în poliţie a fost ruinată şi că trăieşte din banii de pensie.

 

În plan profesional am fost terminat, deci cu asta s-a încheiat. Am fost pur şi simplu ruinat financiar. Eu nu am furat. Eu nu am bani, eu trăiesc din banii de pensie. Este o experienţă de viaţă pentru toată lumea„, a spus fostul şef al Poliţiei Rutiere pentru Mediafax.