Breaking news

Lucia Hossu Longin, declarată incompatibilă de către ANI

Realizatorul tv Lucia Hossu Longin și actualmente membru în Consiliul de Administrație al TVR,  a fost declarată ca fiind în stare de incompatibilitate de către ANI.

Agenția Națională de Integritate precizează că în urma evaluărilor demarate la data de 19.06.2012, s-au constatat că Lucia Hossu Longin s-a aflat în stare de incompatibilitate, în perioada 29.06.2010 – 30.03.2011, întrucât a deținut, simultan, atât funcția de membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune, cât și funcția de administrator la S.C. LETTI LOU FILM S.R.L.

La data de 29.06.2010, LUCICA HOSSU LONGIN a fost numită în funcția de membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune.

De asemenea, în perioada 30.03.2007 – 30.03.2011, LUCICA HOSSU LONGIN a deținut funcția de administrator în cadrul S.C. LETTI LOU FILM S.R.L.

Conform prevederilor art. 99, alin.1, lit. k) din Legea nr. 161/2003, membrilor consiliilor de administraţie şi ai comitetelor directoare ale Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune li se aplică dispoziţiile art. 72 şi regimul incompatibilităţilor […] pentru miniştri şi, respectiv, secretari de stat, precum şi incompatibilităţile prevăzute în legi speciale.

Drept urmare, ANI solicită ca Lucia Hossu Longin să fie demisă din funcția de membru al Consiliului de Administrație al TVR și timp de trei ani de zile să nu mai dețină nicio funcție de demnitate publică.

>