Breaking news

Luchian Cincu și Dănuț Matei, campioni RTP 100 la dublu masculin

Luchian Cincu și Dănuț Matei au cucerit duminică, 10 septembrie 2023, turneul de dublu masculin RTP 100 RECENT NEWS CUP 2023, competiție desfășurată la Club Sportiv Galaxy din București.

Luchian Cincu și Dănuț Matei, desemnați principali favoriți ai turneului de dublu masculin, au devenit campion după trei meciuri maraton, toate terminate în set decisiv și cu un final dramatic. În primul meci disputat la dublu, contra perechii formate din Laurențiu Slosman și Constantin Porojan, au pierdut primul set categorig, 2-10, iar în setiul doi erau conduși cu 8-4. De la acest scor, meciul a luat o turnură neașteptată. S-au impus cu 16-14 în setul doi și au împins soarta meciului în setul decisiv unde s-au impus tot cu 16-14. În semifinale, au pierdut primul set cu 13-15, s-au impus în al doilea cu 10-7, iar în setul deceisiv au revenit miraculos după ce au alvat mingi de meci, impunându-se în fața perechii formate de Cristian Dorobanțu și Odysseas Kalantaridis, scor 11-9. Finala s-a jucat contra favoriților numărul doi, Ioan Folfa și Andrei Giotoriu și bineînțeles nu putea să nu fie lungă și dramatică. Au câștigat cu mare noroc primul set cu 10-8, duoă care în setul doi au fost torpilați de adversari cu 10-1. În setul trei au fost conduși cu 9-6, scor de la care nu mai credeau că vor putea reveni. Însă minunea s-a produs, au câștigat cinci mingi consecutive și au devenit campioni la dublu masculin. Pentru primul lor titlu RTP împreună, la dublu masculin, Luchian Cincu și Dănuț Matei au primit câte o sticlă de vin de la Crama Oprișor, câte 80 lei și trofeele de campioni ce vor fi personalizate cu numele lor. Luchian Cincu devine astfel pentru a doua oară Campion RTP 100 la dublu masculin, după primul titlu câștigat în 6 iunie 2021 alături de Valentin Tanasie. Pentru Dănuț Matei acesta este primul titlu de Campion RTP, cucerit în carieră.

Ioan Folfa și Andrei Giotoiu, desemnați favoriți numărul doi ai turneului, au jucat în premieră, împreună la dublu masculin, reușind un turneu remarcabil. Dacă pentru Ioan Folfa a fost a treia finală la dublu masculin, și a doua de categorie RTP 100, pentru Andrei Giotoiu a fost o premieră absolută. În finală s-au ținus aproape de principalii favoriți, însă sau bucurat prea devreme. Andrei Giotoiu a recunoscut la ceremonia de premiere că la 9-6, când a servit pentru meci, s-a crezut deja campion și asta l-a costat. Pentru prima lor finală împreună, Ioan Folfa și Andrei Giotoiu au fost recompensați cu câte 60 lei, câte o sticlă de vin de la Crama Oprișor și cu trofeele de finaliști ce vor fi personalizate cu numele lor. Ioan Folfa a mai jucat o finală RTP 100 la dublu masculin, alături de Toader Patrick, în data de 2 iulie 2023, fiind învinși de Valentin Tanasie și Alin Igescu. iar în 9 iulie 2023, alături de Cătălin Voinea, au cucerit turneul de dublu masculin, RTP 250 CRISTAL CUP, după ce s-au impus în finală în fața perechii formate din Iulian Dragne și Mihai Cochiorca.

Turneul RTP 100 Recent News CUP 2023 a reunit la start 8 echipe, fiind ce-l de-al șaptelea turneu de dublu masculin organizat de RTP în anul 2023.

>