Breaking news

Luare de ostatici la Oneşti, soldată cu doi morţi. Poliţia a stat degeaba cinci ore în faţa blocului

loading...

Tragedia de la Caracal se repetă la Oneşti. Însă număru morţilor este dublu. Poliţia a stat cinci ore în faţa blocului, fără să intervină, în timp ce bărbatul care a răpit cei doi muncitori, i-a înjunghiat mortal.

Luarea de ostatici de la Oneşti s-a finalizat tragic pentru că poliţiştii nu au fost în stare să intervină ca să le salveze viaţa celor doi muncitori. Poliţiştii au stat cinci ore în faţa blocului chipurile să negocieze cu bărbatul, însă eşecul negocierilor a dus la pierderea vieţii celor doi muncitori nevinovaţi.

Poliţiştii au intrat mult prea târziu peste răpitorul care apucase să-l rănească cu cuţitul pe unul din muncitori. L-au împuşcat în picior dar din păcate, acesta deja ucisese unul dintre muncitori şi apoi l-a înjunghiat mortal şi pe al doilea. Din cauza rănilor, bărbatul în vârstă de 36 de ani a murit la spital. Echipajul de la ambulanţă a confirmat ulterior că şi cel de-al doilea muncitor a murit.

Poliţiştii, împreună cu luptătorii Serviciului de Acţiuni Speciale şi un procuror, au stat mai bine de cinci ore la poveşti cu răpitorul, fără să reuşească să salveze ostaticii.

Bărbatul a cerut să vină televiziunea, a cerut apoi o hotărâre prin care să îi fie înapoiat apartamentul, a cerut să vorbească cu fiica din Germania, a cerut 300.000 de euro şi a cerut să vorbească cu un ministru.

Negociatorul Poliţiei din Bacău, şcolit şi antrenat special pentru situaţii de urgenţă, a eşuat. După această tragedie, poliţiştii susţin cu tupeu că procedurile au fost respectate.

Soția răpitorului, în vârstă de 67 ani, a fost reținută pentru 24 ore, fiind cercetată pentru complicitate la săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.  Femeia avea în poşetă coliere de plastic cu care fuseseră legaţi muncitorii.

După tragedia de la Caracal din 2019, Parlamentul României a modificat legea astfel încât poliţiştii să poată interveni în orice moment în locuinţe, fără acordul proprietarului, pentru a salva viaţa sau integritatea unei persoane. Lucru care nu s-a întâmplat luni la Oneşti.

loading...