Breaking news

Lovitură devastatoare pentru Rusia. S-a prăbușit celebrul pod din Crimeea – VIDEO

O bucată din podul construit de Rusia peste peste Strâmtoarea Kerci, care face legătura între Rusia și peninsula Crimeea, inaugurat de Vladimir Putin în 2018, s-a prăbușit în mare din cauza unei explozii puternice.

 “Astăzi la ora locală 06:07 (03:07 GMT) pe partea rutieră a podului Crimeii a avut loc explozia unei maşini-capcană care a antrenat incendierea a şapte cisterne feroviare ce se îndreptau spre Crimeea“, a indicat Comitetul rus antitetorist, citat de Agerpres.

Vladimir Putin a ordonat crearea unei comisii guvernamentale în legătură cu situația de urgență de pe podul din Crimeea.

Podul peste strâmtoarea Kerci este principala cale de aprovizionare a armatei lui Putin în sudul țării invadate, pe acolo sunt transportați militari, tehnică militară și muniție.

Imagini de la camere de supraveghere publicate online au arătat o explozie uriaşă pe acest pod construit cu mari costuri de Moscova şi care leagă Crimeea de Rusia continentală.

În aceste imagini, sursa exploziei pare a fi un camion cu prelata albă, care se deplasează pe pod noaptea, alături de alte câteva vehicule. Deflagraţia a avariat porţiunea rutieră, precum şi calea ferată a podului.

Incendiul a determinat sistarea temporară a traficului pe calea ferată şi pe porţiunea auto a podului peste strâmtoarea Kerci.

Putin a inaugurat personal, în 2018, podul de 4 miliarde de dolari, cunoscut şi sub numele de Podul Kerci, deoarece se întinde peste strâmtoarea Kerci.

>