Breaking news

Lotul feminin de gimnastică, premiat de Ministrul Gabriela Szabo pentru rezultatele de la Mondiale

Ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo a premiat marți, la sediul instituției, lotul feminin de gimnastică artistică al României, pentru rezultatele obținute la Campionatele Mondiale de Gimnastică Artistică de la Nanning, China.

lot gimnastica femininFestivitatea de premiere a avut loc la sediul MTS, în prezența Ministrului Gabriela Szabo, a secretarului de stat Carmen Tocală și a șefului Federației Române de Gimnastică, Adrian Stoica. La premeire au fost prezenți și antrenorii Mariana Bitang și Octavian Bellu.

După ce a felicitat gimnastele și colectivul tehnic al Federației pentru rezultatele obținute, precizând că Ministerul le este alături, Gabriela Szabo le-a înmânat câte un buchet de flori, atât gimnastelor, cât și antrenorilor.


Octavian Bellu a spus că gimnastele au făcut un campionat bun, ținând cont de faptul că multe din ele au avut probleme medicale și că România, în privința giminasticii feminine, se poate compara cu pasărea Pheonix.

”A fost unul dintre cele mai grele campionate mondiale pentru echipe. O echipă tânără fără experiență, care și-a dorit atât de mult să iasă în conul de umbră, încât s-a străduit foarte mult în finala pe echipe. Lucrurile se complică anul viitor. Eu cred că România are potențial. Au fost momente grele sportive cu o stare de sănătate precară până în zile premergătoare competiției. Încă odată România a dovedit că are multe similitudini cu pasărea Pheoinx. Eu cred că cele care sunt aici și cele care sunt în sală și nu au avut vârsta pentru această competiție și cele care v or avea vârsta în 2016, au avut ce învăța, și a fost o lecție și pentru sportive și pentru antrenori, acest campionat mondial”, a declarat Octavian Bellu.

La Mondialele din China, România s-a clasat pe locul 12 în calificări la masculin, și Cristian Bățagă a ocupat locul 19 în finala de individual compus. În timp ce la feminin, România s-a clasat pe locul 4 în finala pe echipe și a obținut două medalii de argint pin Larisa Iordache, una la individual compus și alta la sol.