Breaking news

Lotul doi al autostrăzii Timișoara-Lugoj, inaugurat mai devreme cu șapte luni – VIDEO

loading...

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a inaugurat mai devreme cu șapte luni, lotul doi al autostrăzii Lugoj – Timișoara. Astfel că de miercuri seară de la ora 19,00, mașinile pot circula pe autostradă.

autostrada timisoara - lugojLotul doi al autostrăzii Timișoara -Lugoj, unul din cele mai importante tronsoane de autostradă din Vestul ţării, a fost deschis circulației rutiere.

Finalizarea acestui tronson face ca Vestul ţării să fie tranzitat de o autostradă neîntreruptă de la Traian Vuia la graniţa cu Ungaria, în total peste 140 de kilometri.

”Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România informează participanții la trafic că astăzi (23.12.2015), începând cu ora 19:00, se va deschide traficul rutier pe tronsonul de Autostradă Tmișoara-Lugoj, Lot II, km 54+000 – km 79+625. Astfel, se asigură o continuitate pe autostradă de la Nădlac până la Traian Vuia, intersecție cu DN68A, pe o lungime de 142 km, fiind incluși și cei 10,5 km din Autostrada Lugoj – Deva, Lot I (nedeschiși traficului în anul 2013). Datorită managementului riguros, dar și datorită obținerii tuturor avizelor și acordurilor necesare, traficul rutier a putut fi deschis circulației cu 7 luni mai devreme”, se arată în comunicatul de presă al CNADNR.

Vor fi deschise două parcări de scurtă durată, urmând ca în funcție de condițiile meteo din următoarele săptămâni să fie deschise și două spații de servicii care, în prezent se află într-un stadiu avansat de execuție.

Contractul Proiectare și execuție autostrada Timișoara- Lugoj, Lot 2: km 54+000 – km 79+625 a fost semnat în data de 04.12.2013, Ordinul de Începere al lucrărilor fiind emis în data de 10.01.2014. Conform clauzelor contractuale, termenul de finalizare prevăzut era luna iulie 2016. Antreprenorul lucrării este Asocierea Tirrena Scavi SpA – Societa Italiana Per Condotte D’acqua SpA.

Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul de Coeziune în procent de 85% şi de Guvernul României în proporţie de 15%, valoarea contractului fiind de 423.356.307,32 lei fără TVA.

loading...