Breaking news

Loredana Jalbă îşi trece în palmares primul turneu RTP 500 din istorie

Loredana Jalbă a cucerit duminică, turneul RTP 500 CRISTAL CUP 2021, după ce s-a impus în finală în faţa favoritei numărul doi, Ionela Lesenciuc. Primul turneu de categorie RTP 500 organizat la simplu feminin a avut şi cel mai mare număr de jucătoare. Competiţia a reunit la start 11 jucătoare.

Loredana Jalbă s-a impus în primul meci în faţa jucătoarei, Irina Cernatescu-Condurache, debutantă în circuitul RTP, scor 4-3, 4-1. Cernatescu a fost singura jucătoare care a reuşit să-i ia game lui Jalbă. În sferturi de finală, Loredana Jalbă s-a impus cu 4-0, 4-0 în faţa principalei favorie, Ioana Vasiliev, apoi în semifinale a învins-o pe Daniela Tordoi, cu acelaşi scor, iar în finală a învins-o pe Ionela Lesenciuc. Pentru această reuşită, Loredana Jalbă a primit un premiu în valoare de 120 lei, un vocuher RTP în valoare de 30 lei, o sticlă de vin de la Crama Oprişor şi trofeul turneului RTP 500 CRISTAL CUP 2021, personalizat de Leonte Cupe şi Trofee. Cele 500 de puncte RTP primite o propulsează pe Loredana Jalbă în premieră pe locul doi RTP. Graţie câştigării acestul trofeu, Loredana Jalbă este calificată la Turneul Campioanelor RTP 2021.

Ionela Lesenciuc a jucat prima sa finală RTP 500, după ce în sferturi a trecut de Alexia Anton, scor 4-2, 4-3 iar în semifinale s-a impus în faţa lui Biţin Ana Maria, debutantă în circuitul RTP, care în setul doi, la scorul de 2-1 pentru adversară, s-a retras din motive medicale. Ionela Lesenciuc a fost recompensată cu un premiu în valoare de 100 lei, un voucher RTP în valoare de 20 lei, o sticlă de vin de la Crama Oprişor dar şi trofeul finalistei turneului RTP 500. Cele 350 de puncte RTP o readuc în postura de lider RTP după doar şase zile de când fusese detronată de Ioana Vasiliev. A fost a patra finală RTP jucată de Ionela Lesenciuc, după cele câştigate în 2020, RTP 50, RTP 100 şi cea pierdută la RTP 250 în faţa lui Anastasia Tertici. La ceremonia de premiere, Ionela Lesenciuc a spus că îşi propusese ca în finala cu Jalbă să-i ia măcar un game, însă nu a izbutit acest lucru deşi a fost lăudată de adversară pentru progresul obţinut faţă de 2020.

Trei jucătoare au debutat în cadrul turneului RTP 500 CRISTAL CUP 2021: Irina Cernatescu-Condurache, Ana Maria Biţin şi Ilinca Drăgoi.