Breaking news

Look TV și Transilvania Live, scoase de RCS&RDS, din grila de programe

RCS&RDS a scos, luni, din grilele de programe, posturile Look TV şi Transilvania Live, care vor difuza meciurile de fotbal din Liga 1.

look tv - transilvania live - rcs&rdsDecizia RCS&RDS a luat această decizie întrucât întrucât Look TV şi Transilvania Live au decis să renunţe de la 1 iulie la regimul “must carry” şi să solicite tarife pentru retransmisie din partea cabliştilor.

Compania de cablu RCS&RDS a refuzat să plătească pentru retransmisia celor două canale, astfel că de luni, a decis să scoată din grilele sale de cablu analogic şi digital televiziunile Look TV şi Transilvania Live, la nivelul întregii ţări, inclusiv în Bucureşti.

Reprezentanţii Look TV şi Transilvania Live ar fi solicitat de la operatorii de cablu un preţ de aproximativ 7 lei pe abonat pe lună pentru retransmisia acestora începând cu 1 iulie, dorind ca aceste televiziuni să fie difuzate în pachetele de bază ale cabliştilor şi nu în pachete separate, pentru care abonaţii să opteze dacă vor sau nu să plătească.

Compania UPC şi platforma sa de satelit, Focus Sat, dar şi reţeaua iNES IPTV (care transmite televiziuni prin internet) au anunţat că vor difuza meciurile din campionatul Ligii 1 şi din Cupa Ligii în următorii cinci ani.

RCS&RDS a anunţat, pe 29 mai, că a depus plângere la Consiliul Concurenţei împotriva Ligii Profesioniste de Fotbal, întrucât “vânzarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga 1 s-a făcut cu încălcarea legislaţiei concurenţei”.

Pe de altă parte, este de aşteptat ca şi alţi operatori mai mari sau mai mici de cablu din ţară să scoată din grilele lor televiziunile Look TV şi Transilvania Live, în condiţiile în care aceste televiziuni au decis să renunţe la regimul “must carry” începând cu data de 1 iulie şi să solicite tarife pentru retransmisie din partea cabliştilor.

În 19 iunie, CNA a aprobat transformarea a televiziunii Transilvania Live în Look Plus.

>