Breaking news

Locuiești la casă și nu știi ce să alegi dintre hidrofor și pompă submersibilă?

Când te confrunți cu o lipsă de apă potabilă, cea mai ușoară opțiune este să alegi un hidrofor sau o pompă submersibilă. Totuși, când se vorbește despre extragerea apei într-o gospodărie, de regulă de la adâncimi mari, una dintre întrebările pe care le au gospodarii este dacă să folosească un hidrofor cu ejector sau o pompă submersibilă. Haide sa vedem care opțiune dintre cele două este mai potrivită pentru locuința ta.

Ce să alegi dintre hidrofor și pompă submersibilă

Hidrofor

Hidroforul este un instrument care ajută la extragerea apei potabile, din diverse surse, de la mari adâncimi: fântâni, puțuri sau râuri. Acest dispozitiv este ideal pentru alimentarea cu apă potabilă a gospodăriilor și crește rezistența la factorii de mediu, precum umiditatea. De asemenea, este conceput din materiale durabile care nu se vor uza.

Există două tipuri de hidrofor: hidrofor complet echipat și hidroforul cu ejector. Diferența dintre cele două este că hidroforul cu ejector reușește să extragă apa de la adâncimi mai mari decât hidroforul complet echipat. Dacă această opțiune este potrivită pentru tine, poți arunca o privire la câteva hidrofoare de mare adâncime cu ejector de la Shop-einstal.ro

Pompă submersibilă

Pompa submersibilă are atașat la corpul ei un motor. Motorul este sigilat ermetic, la fel ca și cablul electric atașat de el, pentru a se asigura că electricitatea interioară este protejată de apă. Acesta funcționează folosind un intrerupator cu plutitor pentru a detecta când apa atinge un anumit nivel.

Când întrerupătorul cu plutitor detectează prezența apei, motorul din pompă este activat. Un efect pozitiv al pompei este că motorul reușește să fie răcit de lichidul din jurul său, prevenind supraîncălzirea. Pompa submersibilă se poate utiliza atât pentru uz casnic, cât și pentru agricultură, construcții și stingerea unui incendiu.

Hidrofor sau pompă submersibilă?

Diferența principală dintre cele două dispozitive este că hidroforul extrage apă dintr-o sursă subterană, în timp ce pompa submersibilă împinge coloana de fluid și se asamblează la baza sursei.

Dacă ai acces la o sursa subterană de adâncimi mai mici, hidroforul este o soluție optimă. Acestea sunt mai ușor de montant și mai accesibile financiar.

Totuși, dacă utilizezi o sursă la adâncimi mai mari, se recomandă pompa submersibilă. Aceasta reușește să împingă apa cu o presiune mai mare decât hidroforul și garantează consum energetic mai puțin.

Recomandare: montare hidrofor cu pompă submersibilă

Cu toate că ambele dispozitive au avantaje și dezavantaje, poți alege să investești într-un hidrofor simplu și o pompă submersibilă. Astfel, hidroforul cu pompă submersibilă are câteva avantaje în plus:

  • Zgomot scăzut datorită pompei și motorului care sunt scufundate în apă.
  • Scăderea de temperatură a pompei și a motorului e îmbunătățită datorită scufundării în apă.
  • Amorsarea pompei nu este necesară.
  • Riscul înghețării apei din pompă dispare.
  • Mărimea vasului de expansiune este ales în funcție de necesitate.

Dacă te-ai decis deja care dintre aceste opțiuni este cea potrivită pentru tine, te poți consulta cu o persoană care are experiență în acest domeniu. În plus, asigură-te că îl cumperi de la o firmă de încredere care te poate ajuta cu niște sfaturi.

Sursă foto: Unsplash.com

>