Breaking news

Locotenentul Alexandru Gheorghe a contestat decizia de excludere din Armată

Gheorghe Alexandru, militarul care a fost dat afară din Armată ca urmare a gestului său de a protesta la Universitate, va contesta verdictul dat de Consilul de judecată.

Luni, 6 februarie, Consiliul de judecată a decis ca locotenentul Alexandru Gheorghe să fie trecut în rezervă, întrcât a încălcat mai multe articole din regulamentele militare.

Consiliul de judecată al ofiţerilor din Flotila 71 Aeriană din Câmpia Turzii, întrunit în şedinţă, în data de 6 februarie, pentru a analiza abaterile de la ordinea şi disciplina militară comise de locotenentul Gheorghe Alexandru, a constatat că ofiţerul este vinovat de încălcarea prevederilor Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare şi a altor prevederi ale regulamentelor militare şi a propus trecerea în rezervă a acestuia, în conformitate cu dispoziţiile art. 85 lit. j) din Legea nr. 80/1995”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului Apărării.

Militarul a fost trecut în rezervă pentru că a protestat în haină militară și pentru că a acordat interviuri presei fără a avea acordul comandantului de unitate.

Drept urmare, locotenentul Alexandru Gheorghe a decis să conteste verdictul şi să îşi susţină nevinovăţia.

Voi lupta, bineînţeles pentru a-mi redobândi gradul militar pe care eu l-am muncit în Academia Militară timp de 4 ani de zile …. o să acţionez în consecinţă. Nu regret, n-o să regret niciodată în continuare primesc mii de mesaje. A fost un gest pur şi simplu individual„, a declarat Gheorghe Alexandru.

Locotenentul Alexandru Gheorghe, în vârstă de 27 de ani, încadrat pe o funcţie de maior, la o unitate militară, Flotilă 71 Aeriană, din Câmpia Turzii, s-a alăturat luni 23 ianuarie, în jurul orei 21, protestatarilor din Piaţa Universităţii.

Îmbrăcat în uniformă militară, acesta a declarat că este solidar cu românii care protestează.