Breaking news

Liza Panait a stat 10 zile în deșertul Sahara pentru a se inspira din cultura popoarelor nomade

Creatoarea de modă Liza Panait și-a lansat marți seară, la World Trade Plaza, colecția de haine, intitulată ”TOUAREG”, inspirată din cultura popoarelor nomade din deșertul Sahara.

liza panait - nicoleta luciuDupă zece zile petrecute în deșertul Sahara, unde a studiat cu atenție cultura nomazilor, și după cinci luni de muncă în atelier, Liza Panait și-a prezentat marți seară, în fața publicului bucureștean, cea mai nouă colecție de modă ce poartă numele ”TOUAREG”.

Timp de o oră pe podiumul amenajat la World Trade Plaza, manechinele au prezentat cele 109 piese care compun colecția Touareg. Mireasa colecției a fost Nicoleta Luciu.

La finalul prezentării colecției, Liza Panait a declarat în exclusivitate pentru exclusivNEWS.ro, că noua colecție a fost inspirată de oamenii deșertului, și de ceea ce ei prețuiesc cel mai mult: libertatea

„Colecția Touareg povestea nomazilor din deșert. În acest sezon cel mai important trend pentru mine a fost trendul tribal, de aceea am mers în deșert de asta am încercat să pătrund în lumea exotică a tuaregilor. Oamenii albaștri ai deșertului,  cei care trăiesc în mijlocul Saharei. Este  o lume destul de interesantă, este o lume misterioasă. Pentru unii poate una neimportantă, însă care te fascinează pentru că tehnologia modernă nu a pătruns acolo și păstrează ceea ce iubesc cel mai mult: libertatea. Colecția doresc să fie un mesaj, pentru că tot ne naștem liberi, trebuie să trăim liberi. Fiecare om dacă ar putea, dacă ar avea cu ce să ajungă în deșert, și-ar da seama cât de curat este deșertul, ești tu singur, tu cu tine, deasupra-i cerul. Și atunci realizezi cât de important este să trăiești în libertate să îți asculți gândurile și să te întorci la natură, relația dintre om și natură a fost foarte important în această prezentare, ne-am întors în timp, ne-am întors la tradiții. Am încercat și sper că am reușit ca mesajul meu de a înțelege și de a învăța să trăim liberi, este că trebuie să nu uităm niciodată că ne naștem oameni liberi, și trebuie să trăim în libertate, trebuie să învățăm asta, avem foarte multe de învățat de la ei”, a declarat Liza Panait pentru exclusivNEWS.ro.

Colecția a fost lansată pe acordurile muzicii live compuse special pentru acest show de trupa Sensor, în prezența a peste o mie de spectatori, care au aplaudat la scenă deschisă colecția și i-au oferit flori creatoarei Liza Panait.