Breaking news

Livia Stanciu, unsă de Iohannis, Judecător la CCR pentru 9 ani de zile

loading...

Livia Stanciu, Președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție, partenera DNA care a băgat-o pe Mariana Rarinca la închisoare ca să scape de o datorie de 100 de milioane către aceasta, a fost unsă de Președintele României, Klaus Iohannis, judecător la Curtea Constituțională.

livia stanciu - ccrLivia Stanciu s-a aranjat pentru următorii nouă ani de zile. Va fi judecător la Curtea Constituțională a României.

Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind numirea Liviei Stanciu în funcția de judecător la Curtea Constituțională a României pentru un mandat de 9 ani.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat joi, 9 iunie a.c., decretul privind numirea doamnei Livia Doina Stanciu în funcţia de judecător la Curtea Constituţională pentru un mandat de 9 ani, începând cu data de 13 iulie 2016”, se arată în comunicatul de presă al Administrației Prezidențiale.

Livia Stanciu a fost ”avansată” în funcția de Judecător CCR întrucât al doilea mandat de preşedinte al Înaltei Curți expiră în iulie şi ea nu mai are dreptul să mai fie aleasă în această funcţie.

Astfel că din 13 iulie, Livia Stanciu va ocupa la CCR postul deţinut până acum de Augustin Zegrean, numit judecător de Traian Băsescu.

În vârstă de 59 de ani, Livia Stanciu este doctor în drept, titlu acordat în 2008 de Institutul de Cercetări Juridice al Academiei Române pentru teza „Exegeza Legii Penale”.

În prezent, interimatul la preşedinţia CCR este asigurat de judecătorul constituţional Valer Dorneanu, pentru că Augustin Zegrean îşi termină mandatul pe 10 iunie.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>