Breaking news

Livia Stanciu, propusă pentru preşedinţia instanţei supreme

Judecătoarea Livia Doina Stanciu a fost aleasă astăzi de Consliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

inalta_curte_casatie_justitieSecţia pentru judecători a CSM a decis astăzi, cu majoritate de voturi, ca Livia Doina Stanciu să fie propusă ca preşedinte al instanţei supreme, ÎCCJ. Din cele 10 voturi, Stanciu a primit 7.

Propunerea CSM va ajunge la preşedintele României, care va decide dacă semnează actul de numire în funcţie al judecătoarei.

“Îmi doresc, deşi mandatul nu a început, ca până la sfârşit să nu realizez doar obţinerea unui sediu pentru instanţa supremă, ci sper să putem spune cu toţii că am facut lucruri bune şi foarte bune pentru justiţie”, a declarat Livia Stanciu.

Ea a mai arătat că este convinsă că, alături de colegii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, va reuşi să reprezinte o pârghie de echilibru în raport cu celelalte puteri ale statului.

Livia Doina Stanciu are 54 de ani şi este judecător la Secţia Penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din 2004, iar în perioada 2007-2008 a fost preşedinte cu delegaţie al acestei secţii. În perioada 2002-2004, Stanciu a fost judecător la Secţia Penală a Curţii de Apel Galaţi.

Ea este unul dintre judecătorii care l-au condamnat pe Mircia Gutău, fostul primar al oraşului Râmnicu Vâlcea.

>