Breaking news

Litoralul românesc, ocupat în proporţie de sută la sută

Litoralul românesc şi-a revenit spectaculos în acest an, gradul de ocupare peste week-end fiind de sută la sută, iar peste săptămână de circa 98 la sută, conform cifrelor oferite de hotelierii din cadrul Federaţiei Patronatelor din Turism şi Servicii.

Succesul din acest an al litoralului românesc îl depăşeşte chiar şi pe cel din 2008, când România încă nu cunoştea criza, iar puterea de cumpărare a populaţiei era mult mai mare.

Revenirea turiştilor români pe litoralul autohton se datorează eforturilor făcute de hotelieri şi de tur operatori de a oferi condiţii mai bune şi de a menţine preţurile la niveluri comparabile cu cele ale concurenţei străine. În plus, a început să funcţioneze şi în România un all inclusive de calitate care este foarte căutat de familii.

Litoralul românesc a convins pentru că plajele sunt curate, pentru că serviciile s-au îmbunătăţit considerabil şi pentru că atmosfera creată este unică şi confortabilă pentru turiştii români care se simt ca acasă şi beneficiază de bucătăria autohtonă, foarte apreciată de cei aflaţi în vacanţă. Evenimentele mondene şi cele care încurajează turismul de distracţie sunt şi ele o atracţie pentru turişti şi îşi îndeplinesc rolul de a oferi diversitate de activităţi şi de a face sejurul la mare mai interesant.

Turiştii străini care se reorientează dinspre Grecia din cauza problemelor economice şi sociale din această ţară sunt în continuare o ţintă pentru turismul românesc care poate suplini măcar o parte din litoralul elen dacă se depune un efort serios şi concentrat în acest sens.