Breaking news

Lira, primul festival din România cu secțiuni pentru muzică ușoară, populară și clasică

Orașul Tăuții-Magheraus din județul Maramureș va găzdui primul festival românesc ce conține trei secțiuni de muzică:  ușoară, populară și clasică. 

festivalul liraLira, este numele festivalului național cu trei secțiuni, creată de tânărul artist, Dragoș Popa, președinte al Centrului Cultural Virtual “Artist pentru Artă”.

Realizat în parteneriat cu Primăria orașului Tăuții-Magheraus, prima ediție a Festivalului Național de Interpretare Vocală și Instrumentală se va desfășura între 15 și 17 noiembrie 2013.

Festivalul se dorește un eveniment cultural ce are ca scop susținerea și promovarea talentului artistic, precum și descoperirea și promovarea interpreților de toate vârstele.

Festivalul va cuprinde 4 secțiuni, trei de interpretare pentru categoriile de muzică: ușoară, populară și clasică. Pe lângă cele trei secțiuni de interpretare, festivalul mai conține și una pentru creație.

În concurs pot participa artiști din întreaga țară, indiferent de vârstă. Însă pentru a ajunge în festival, vor fi nevoiți să treacă printr-o etapă de preselecție.

Până acum au confirmat prezenta la festival, George Nicolescu și Angela Buciu, care este și președintele juriului secțiunii de folclor.

Toți cei care doresc să participe la festival se pot înscrie online printr-un formular care poate fi găsit pe site-ul oficial al festivalului, www.festivalullira.weebly.compână pe data de 13 octombrie 2013.