Breaking news

Liniile de cale ferată din România, grav afectate de poliule din ultimele zile

Tirculaţia trenurilor este dată peste cap de alunecările de teren produse de ploile abundente câzute în ultimele zile în România.

Echipele feroviare ale Regionalelor București, Brașov și Craiova sunt la fața locului, pregătite să intervină după retragerea apelor, cu utilaje pentru completarea terasamentului cu piatră spartă între Sinaia și Bușteni și pentru curățarea liniilor de aluviunile depuse între Blaj și Valea Lungă, respectiv Călimănești – Cozia.

Până la finalizarea intervențiilor în aceste zone și restabilirea circulației în condiții normale de trafic, trenurile vor circula doar pe un singur fir.

Pe raza Regionalei CF Timișoara s-a intervenit permanent în cursul nopții pentru remedierea deranjamentelor înregistrate, din cauza rafalelor puternice de vânt, la sistemul de alimentare cu energie electrică a liniei de contact, între stațiile Jena – Căvăran și Poarta – Iablanița. La această oră pe aceste două segmente feroviare se circulă în condiții normale.
Pe raza Regionalei CF Constanța circulația trenurilor se desfășoară pe un singur fir între stațiile Dorobanțu – Basarabi, după ce un vagon din compunerea unui tren privat de marfă a deraiat la ieșire din stația Dorobanțu, iar pe relația Medgidia – Tulcea (linie simplă), traficul este oprit temporar la această oră, din cauza defectării unui tren de marfă, între stațiile Cataloi – Babadag. Circulația trenurilor între Medgidia – Tulcea va putea fi reluată după ce operatorul privat de marfă va retrage trenul din linie curentă.
Linii de cale ferată afectate de inundațiile înregistrate în jumătatea de sud a țării
ℹ Linii CF redeschise:
🚆 Călimănești – Cozia (firul I)
🚆 Blaj – Valea Lungă (firul I), cu restricție de viteză (RV) de 30 km/h
🚆 Medgidia – Tulcea
ℹ Linii CF unde se circulă în continuare pe un singur fir:
🚆 Dorobanțu – Basarabi (fir I – vagon tren marfă deraiat) – TRENURILE CIRCULĂ PE FIRUL II
🚆 Căiuți – Borzești (fir II) de la ora 13.00, din cauza unui autovehicul care s-a răsturnat în gabaritul căii ferate pe firul II, la km 26+620. TRENURILE CIRCULĂ PE FIRUL I
📢Linii de cale ferată afectate de inundațiile înregistrate în jumătatea de sud a țării
ℹ Circulația feroviară se desfășoară, la această oră, doar pe un singur fir între stațiile Sinaia – Bușteni, Blaj – Valea Lungă și Călimănești – Cozia, din cauza inundațiilor și a aluviunilor depuse pe calea ferată.
‼Linii afectate de inundații și aluviuni:
🚆 Sinaia – Bușteni (firul II) – terasamentul liniei de cale ferată a fost spălat de ape
🚆 Blaj – Valea Lungă (firul I) – linia CF acoperită de aluviuni
🚆 Călimănești – Cozia (firul I) – linia CF acoperită de aluviuni
>