Breaking news

Liliana Ciobanu, autoarea articolului denigrator la adresa României, publicat de The Economist

Liliana Ciobanu, fost reporter la Realitatea TV, se află în spatele articolului prin care România este denigrată în prestigiosul ziar The Economist.

România este denigrată în afara granițelor țării de către români. După ce corespondentul Radioului Public la Bruxelles, Carmen Valică, a dezinformat instituțiile europene, Liliana Ciobanu scrie în The Economist editoriale defăimătoare la adresa României după care le pubică în Evenimentul Zilei, atribunindu-le prestigiosului ziar internațional.

Liliana Ciobanu își postează alegaţiile pe un blog găzduit de publicaţia engleză! După care, textele ei sînt preluate de pe blog de Laura Ciobanu, care le publică în „Evenimentul Zilei”, atribuindu-le ziarului „The Economist”!

Pe 1 iulie 2012, „Evenimentul zilei” preia textul şi precizează într-un şapou: „Prestigioasa publicaţie „The Economist” comentează…”, iar în final adaugă: „scrie The Economist, în articolul intitulat „Ponta at War”, scrie cotidianul.ro.

Aproape toate textele postate pe blogurile publicaţiei „The Economist” și care fac referire la România, sunt semnate „L.C. / Bucharest”.

Liliana Ciobanu este proprietara firmei „Purple mind productions”, care trimite texte în mod gratuit la publicații internaționale în care își exprimă adulația pentru Băsescu și PDL, denigrând Guvernul României și USL.