Breaking news

Leul s-a apreciat puternic luni, față de euro și dolar

Banca Naţională a României a anunțat luni un curs de 4,3224 lei/euro, reprezentând cel mai redus nivel al cursului valutar de un an şi patru luni.

leu - euroPrincipalele valute internaționale, euro și dolarul, au fost îngenunchiate de leul românesc cuhiar în Săptămâna Patimilor.

BNR a anunțat azi o rată de schimb inferioară, de 4,3219 lei/euro, a fost publicată de banca centrală la 4 ianuarie 2012.

Aprecierea monedei naţionale este susţinută de vânzările de valută ale jucătorilor străini, care au cumpărat titluri de stat în lei. Randamentele titlurilor de stat în lei a scăzut constant în ultima perioadă, atingând valori minime istorice, în linie cu evoluţia activelor din regiune.

În sesiunea precedentă, cursul oficial a fost de 4,3366 lei/euro.

Pentru dolarul american, banca centrală a anunţat un curs de 3,3040 lei/dolar, atingând astfel cel mai redus nivel din 25 februarie. La data menţionată, referinţa a fost de 3,3026 lei/dolar.

Pentru francul elveţian rata de schimb a coborât la 3,5174 lei/franc. Nivelul de luni reprezintă minimul începând cu 25 ianuarie, când rata s-a plasat la 3,5162 lei/franc.

>